Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!
Az
Európai Bor- és Gasztonómiai Egyesületek Szövetsége (CEUCO) a XVII.
Kongresszusán a Legjobb Európai Borászat címet adományozta a Hajós-bajai
és a Villányi Borvidéken is aktív Koch Borászatnak.
A nagy
múltú szervezet az európai nemzeti bor- és gasztronómiai társaságokat,
szakmai egyesületeket fogja össze, és minden évben 1-3 borászatot ismer el
a fenti kitüntetéssel. 2011-ben hasonló címmel díjazta a Bock Pincét,
míg 2013-ban Tiffán Edét tüntette ki a szakmai díjjal. Idén a valenciai
Bodega Cooperativa Vinícola Requenense és a trentói, mintegy 4500
szőlőtermelőt egyesítő Cavit borászat mellett Koch Csaba vállalkozását
ismerték el így.
A díjat nem csupán megkérdőjelezhetetlen szakmai
munkájáért kapta a Koch Borászat, hanem azért is, mert élen jár a
nemzeti alapanyagok felhasználása és a nemzeti hagyományok ápolása
érdekében. Érdekesség, hogy hasonló címmel éttermeket is kitüntetnek:
2011-ben a Bock Bisztró, míg 2014-ben a Kistücsök kapta meg ezt az
elismerést.