2021. 3. Kornélia

Közélet

Bővült a kínálat

Antal Tibor | 2019. November 23. 17:19:18 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Szombaton délelőtt tartották a Városi Egészségnapot Baján a Belvárosi Közösségi Házból. Mint Dr. Zöld László Csabáné önkormányzati képviselőtől megtudhattuk 22. éve kerül megrendezésre az esemény, melynek népszerűsége az idősebb korosztály körében töretlen.

Reggel gyógytornával indult a nap, de szokás szerint egészséges ételeket lehetett kóstolni, különböző bemutatók voltak és egészségügyi méréseket végeztek (vércukor, vérnyomás, koleszterin), és persze szaktanácsokkal is ellátták a pácienseket. Kellemes lazító hátmasszázsra és talpmasszázsra lehetett jelentkezni, Dr. Gergely László háziorvos pedig egy különteremben EKG vizsgálatokat végzett, és értékelt.

Újdonság volt viszont a megszokotthoz képest Dr. Pető Éva bőrgyógyász jelenléte, aki szintén egy különteremben végezte szűrővizsgálatait. Mint a doktornőtől megtudhattuk, körülbelül 10 éve szerepelt utoljára városi egészségnapon, és örült a felkérésnek.

  • -A tapasztalatok azt mutatják, hogy az embereknek fel kell hívni a figyelmét a helyes tisztálkodásra, a helyes bőrápolásra, az anyajegyeiknek az önvizsgálatára, akinek sok anyajegye van annak az éves rendszeres szűrésre, melyre Baja és vonzáskörzetéből érkezőknek nem kell beutaló, csak időpontot kell kérni, az viszont kötelező a központi betegelőjegyzőn keresztül ez a 0679422-010-es telefonszámon lehet. Egyre több a területen kívüli ellátottam, mivel a bőrgyógyászon egy része elhagyta a pályát, vagy más irányban dolgoznak. A ráncfeltöltések, bőrmegújító kezelések sokkal jövedelmezőbbek, mint egy klasszikus bőrgyógyászat.
  • Ön gondolkodik hasonló váltáson?
  • – A csábítás óriási, elvégeztem az összes létező kurzust hozzá, hogy bármikor tudjak lépni ha valami ezt indokolná, de egyelőre még az empátia itt tart a bajai kórházban, ahol 1999. december 1. óta dolgozom, tehát majdnem kerek 20 éve. Azt mondhatom, hogy óriási szükség van a klasszikus bőrgyógyászatra egyre inkább.- zárta mondandóját Dr. Pető Éva.

hozzászólok