2020. Október 22. Előd

Közélet

Energetikai korszerűsítés Hercegszántón

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat | 2019. Feburár 06. 20:10:34 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Hercegszántó Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-15 azonosítószámú, önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. A projekt keretében 148 141 259 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból újult meg a Dózsa György utca 8. szám alatt található polgármesteri hivatal és a 14. szám alatti sportcsarnok energetikai rendszere.

 

 

Mindkét épületben az elavult gázfűtési rendszer, valamint a homlokzati -, födém – és tetőszigetelés hiánya miatt a fűtés rendkívül rossz hatékonysággal működött. Ezentúl a sportcsarnokban a régi nyílászárók is cserére szorultak.

 

 

A korszerűsítés során elsődlegesen az épületek hőmegtartó képességét javították, majd az egyes energiatermelő egységek cseréjével működésüket hatékonyabbá tették. E célból födémszigetelés és homlokzati szigetelést helyeztek fel az épületekre, a nyílászárókat pedig a jelenlegi TNM rendelet elvárásainak megfelelőekre cserélték ki.

 

 

A fűtés hatékonyságának javítása érdekében a korszerűtlen kazánokat kondenzációs kazánnal váltották ki. Emellett egy-egy napelemes és napkollektoros rendszer is telepítve lett, melyek környezetbarát módon, megújuló energiaforrásból táplálkozva képesek az intézmények energiafogyasztását csökkenteni. A fejlesztésnek köszönhetően egy-egy akadálymentes bejárat és mosdó is biztosított a jövőben.

 

 

A projekt a Széchenyi 2020 keretében európai uniós támogatással valósult meg.

Bővebb információ: www.hercegszanto.hu/

 

 

 


hozzászólok