2020. 26. Jusztina, Pál

Közélet

Bajai ügyvédjelölt győzött a régiós perbeszédmondó versenyen

www.keol.hu | 2019. Október 29. 21:27:00 | Utolsó frissítés: 11 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A regionális fordulóra a tíz nappal korábban megtartott megyei verseny első három helyezettje utazhatott el. A verbális szellemi viadalra a Békés Megyei Ügyvédi Kamara székházában került sor, ahol a három megyéből összesen nyolc jelölt mérhette össze jogi tudását.- írta a KEOL.hu

 

Fotó:KEOL.hu

 

Ezek a szakmai versenyek az ügyvédi pályára felkészítést szolgálják – mondta el hírportálunknak dr. Kócsó Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara Oktatási Bizottságának elnöke. – A céljuk pedig az, hogy az előzetesen átadott büntetőjogi tárgyú jogeset alapján olyan perbeszédet készítsen el és adjon elő a képzeletbeli „bíróság” előtt a jelölt, amellyel egyébként minden ítélethozatal előtt, az ügyet összefoglalva igyekszik saját álláspontjáról, védence érdekében meggyőzni a bíróságot. Az értékelés szempontjai a helytálló jogi minősítés, a bizonyítékok rendszerezése, az irányadó bírói gyakorlat felismerése és helyes alkalmazása, a retorikai, szónoki képességek, a szóbeli meggyőző képesség bemutatása.

Mindezen szempontok alapján a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara ügyvédjelöltje dr. Pokker Zoltán bizonyult a legjobbnak. Higgadt, nyugodt, kiérlelt és szakmailag felkészült érvelésével meggyőzte a dr. Magyar György által vezetett szakmai zsűrit, amely egyhangúlag őt ítélte a legjobbnak. Így ő utazhat Budapestre, a Magyar Ügyvédi Kamara által novemberben megtartandó országos perbeszédversenyre.

Ügyvédjelöltünk sikerére felkészítő kollégáimmal és Zoltán szakmai pályáját szakmai tanácsaival segítő ügyvéd édesapjával együtt rendkívül büszkék vagyunk – összegezte dr. Kócsó Sándor. – Hiszen ez azt igazolja, hogy a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara magas színvonalú oktatást és felkészítést nyújt a fiatal kollégáknak. Az így megszerzett jogi tudásban pedig ügyfeleink is bátran bízhatnak, amikor ügyes-bajos dolgaikban hozzánk fordulnak.

 

 


hozzászólok