2020. 9. Lukrécia

Közélet

Munkában az új testület

www.baja.hu | 2019. Október 29. 16:26:41 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Október 28-án tartotta alakuló ülését a bajai képviselő-testület Fotók: Kelemen Áron

 

Az első testületi ülést október 28-ára hirdették meg, a városháza dísztermében ezúttal a nem képviselő bizottság tagok is jelent voltak, ők is letették az esküt. A választási eredményekről dr. Nemes Ferenc, a HVB elnöke adott tájékoztatást, majd Nyirati Klára polgármester ismertette programja főbb elemeit. Kiemelte: fontos, hogy a város lakossága magáénak érezze a várost, legyen beleszólása Baja életébe. „Tanácsadó Testületet alapítottunk olyan szakemberekből, akiknek van rálátása a gazdasági folyamatokra. Számítunk az idősebbek bölcsességére és a vállalkozók támogatására is. Az önkormányzati sajtó pedig az objektív tájékoztatás eszköze legyen. Már tettünk lépéseket: felszabadítjuk a médiát, ez nagyon fontos a demokráciában!”- írta a város honlapja.

 

 

A környezetvédelem fontosságát külön szakbizottság megalakításával is jelzi az új testület, míg közösségi terek kialakításával azt szeretnék elérni, hogy érezzék a bajaiak: ez a város az övék. Hangsúlyozta a munkaerő megatartását, a megfelelő fizetések biztosítását, segítve a családokat, hogy Baja ne az idősek városa legyen. A városi cégeket átvilágítják, a fő cél az optimalizálás.

„Ünnepi műsor nincs, mert nem ünnepelni jöttünk, hanem szolgálatra készülünk. Ha öt év elteltével átadjuk a kulcsot, és mosolyogva veszik át, akkor lesz ünnepség. Most közös munkára, szolgálatra szólítom fel valamennyi munkatársamat!

 

 

A Szervezeti és Működési Szabályzat módosítása kapcsán Kámánné dr. Bari Bernadett (Fidesz) a Tanácsadó Testület feladatát firtatta, továbbá nehezményezte a napirend előtti felszólalások és a képviselőcsoportok megalakítása lehetőségének megszüntetését.

Nyirati Klára válaszában kifejtette: utóbbi két döntés a pártpolitikai csatározások elkerülését szolgálja, míg a 7 fős testület összetett feladatot lát el, fontos szerepe lesz a városi cégek átalakításánál (a racionalizálás jegyében) és a bizottsági, illetve testületi döntések előkészítésében.

 

Az ülésen 5 évre ismét kinevezték a posztra pályázó Zalavári Lászlót a városi könyvtár élére, továbbá megerősítették a Szabadka–Baja vasútvonal fejlesztésének szükségességét. Széll Péter (Sikeres Bajáért) arra hívta fel a figyelmet, hogy a megfelelő megoldás kidolgozása közlekedési szakemberek feladata, míg a testület dolga kimondani, mi a bajaiak érdeke!

Az ülést követő fogadáson Waiblingen főpolgármestere, Andreas Hesky köszöntötte Baja új polgármesterét, megköszönve a meghívást az alakuló ülésre. Sok sikert kívánt, és felhívta a figyelmet: munka után mindig lehet ünnepelni is!

 

 

 


hozzászólok