2020. Október 25. Bianka, Blanka

Közélet

Bácsbokodtól Bácsborsódig

www.baja.hu | 2019. Szeptember 25. 19:22:32 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Két játszóteret adtak át Bácsbokodon

 

Bácsbokodon a Mátyás király utcában avattak szabadidő parkot, majd a futballpálya mellett Piknik parkot. Mindkettő 6-6 millió forintos támogatásból szépült meg, s mindkettőt örömmel vették birtokba a gyerekek.
A szalagátvágások sora gyarapodott, rögvest kettővel, a Bácsbokod– Bácsborsód közti kerékpárút átadása során. Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője elmondta: az elmúlt években sokat fejlődött a település, számos intézmény megszépült, és most folynak munkálatok. „A 175 milliós beruházás révén megépült kerékpárút fontos a két község lakosságának. A kormány célja biztonságosabb, jobb életkörülmények megteremtése.” – írta a város honlapja.
 
 
Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta: valamennyi településen történnek fejlesztések a 70 milliárdos keretből, 500 projektet adnak át. „A helyi és megyei önkormányzat, valamint a kormány összefogásával jelentős beruházások váltak lehetővé, a programot folytatjuk!”

Kovács László polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy 2010-ben a képviselő-testület a lehető legtöbb fejlesztést tűzte ki célul, s bár várni kellett a kerékpárútra, most átadhatják. „Sokan segítettek a beruházás előkészítésében, majd megvalósításában, köszönöm valamennyiüknek.”

 

A biztonságos közlekedés témában iskolásoknak kiírt rajzverseny eredményhirdetését követően több szalagátvágás következett, majd többen kerékpárra ültek, hogy az új úton áttekerjenek Bácsborsódra. Zsigó Róbert is biciklizett, s mint mondta, a kormány eltökélt szándéka a megfelelő infrastruktúra kialakítása a kisebb településeken is. Rideg László hozzátette: nagyon sokat egyeztettek a polgármesterekkel annak érdekében, hogy ez a kerékpárút megépülhessen.
Csomor László polgármester kiemelte: a biztonságos kerékpárút rendkívül fontos Bácsborsódnak. „A több mint 3 kilométer hosszú út építése tavaly novemberben kezdődött, most átadhatjuk, köszönöm a közreműködők segítségét.”
A bokodihoz hasonló rajzpályázat alsós és fölsős nyertesit itt is jutalmazták (valamennyi rajzoló kapott a kerékpáros közlekedéshez köthető tárgyakat, az 1-3. helyezettek pedig egyebeket is), énekelt az iskola énekkara, majd újabb szalagátvágás következett.
Az ötödik állomás a bácsborsódi védőnői szolgálat épülete volt. A közel 23 millió forintos támogatásból nemcsak az ingatlan szépült meg, eszközbeszerzésre is jutott pénz, mondta a polgármester.
 
 
Zsigó Róbert kiemelte: Bácsborsódon az elmúlt öt évben sok fejlesztést történt. A településnek nem volt adóssága, így a fejlesztési támogatásokból jutott kétszer 20 millióhoz, a pénzből elsősorban útépítésekre költöttek.
Rideg László a megyei fejlesztéseket összegezve tudatta: 40 egészségügyi intézmény megújult, 50 új óvoda és 60 bölcsőde, valamint 80 kilométer kerékpárút újult vagy épült meg.

A bácsborsódi védőnői szolgálat épületénél is szalagátvágással zárult az ünnepség.A Bácsbokodot és Bácsborsódot összekötő kerékpárutat mindkét településen szalagátvágással avatták fel

 

 


hozzászólok