2021. 21. Ágnes

Közélet

Viharos siker

Antal Tibor | 2019. Július 15. 08:12:42 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Közeleg a vihar

 

Vasárnap este Majka koncertje zárta a Halfőző Fesztivált a Petőfi – szigeti színpadon, no de nem ment ilyen simán, Az eredetileg meghirdetett 21.00 kezdés előtt fél órával már villámlások látszottak Újváros felől. Ettől függetlenül még mindenki bízott a jó szerencsében, hiszen a színpad előtti sorok már egy órával a hivatalos kezdés előtt már el lettek foglalva, és senki nem akarta feladni jó pozícióját. Aztán elvonult egy sötét felleg, majd 20.45-kor a színpad teteje leereszkedett, bemondta egy hölgy, hogy hamarosan vihar lesz, a koncert fél órát csúszik, és hogy a Turisztikai Központba, illetve az Ifjúsági szállóra lehet menekülni. Neki lett igaza, mert nem kellett egy perc és már esett is. Nem is akárhogyan, és az említett helyek mellett a környező sátrak is megteltek.

 

 

Aztán ahogy ígérték a vihar elállt. 21.30-kor akár lehetett is volna kezdeni, amiből 21.40 lett. A közönség kitartott, legalább 4 – 5000 ember állt a küzdőtéren, és akkor még ki tudja mennyien voltak a sátrakban és a környéken. Elsőként egy majom állarcos jött a színpadra, és az általa bemutatott felvezető koreográfia után érkezett a zenekar.

 

 

Majkáék az együttes széles repertoárjából játszottak, de emellett feldolgozásokat is hallhattunk a Depeche Mode-tól kezdve, a Pokolgépig sok mindent. A közös telefonos világítás úgy tűnik már népbetegség a koncerteken, hiszen a három nap alatt szinte kötelező jelleggel minden fellépőnél láthattuk a szigeten. A füst és tűztechnikát viszont Majkáék használták ki legintenzívebben.

 

Családi páholy hátul

 

Összefoglalva az esőszünet ellenére nagy érdeklődés mellett zárult az idei Halfőző Fesztivál zárókoncertje. Gratulálunk a szervezőknek, és akik részt vettek a munkában, várjuk a hasonló folytatást jövőre, amikor immár negyed százados évfordulóját fogja ünnepelni Baja legnagyobb népünnepélye.

 

A BLSE korábbi játékosai is megtekintették a koncertet

 

Videónk: itt

 

Facebook galériánk:itt

 

 

 


hozzászólok