2020. 11. Lili, Nóra

Közélet

A magyarok biztonsága az első

SugóParti Hírek | 2018. Feburár 19. 20:10:58 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Ikotity István 4 éve az LMP színeiben képviseli a választókat a Parlamentben, valamint az Országgyűlés jegyzője. Aki nem ismerné a weboldalán utánaolvashat. Közeledik az országgyűlési képviselő választás, ennek kapcsán kérdeztük néhány aktuálpolitikai témában.

 

Kép forrása: www.ikotity.hu

 

Az ország biztonságáról…

 

Sugóparti Hírek: Minden magyar háztartásba szórólapot küldött a kormány a napokban a migránsokról és óriásplakátokon is hirdetik, hogy ha az ellenzék tehetné, akkor lebontaná a határzárat. Ön is lebontaná a kerítést?

 

Ikotity István: A kormánypropaganda egy újabb hazugságáról van szó. Olvastam én is az ellenzékről, hogy azt szeretnénk, hogy molesztálják és megerőszakolják a bajai lányokat a nyílt utcán, és hogy autók lángoljanak városunkban. 

El tudja képzelni hogy valaki ezt szeretné? Ugyan! Hazugságpropaganda az egész. A recept elég régi.

A Goebbels náci propagandaminiszter módszere:

1. Kerüld az elvont gondolatokat, és az érzelmeket vedd célba!

2. Kevés üzenetet küldj, de azokat folyamatosan sulykold!

3. Használj felszínes, általánosító véleményeket, sztereotípiákat!

4. Az érvelés legyen egyoldalú – soha ne árnyalj!

5. Folyamatosan kritizáld az ellenfeledet!

6. Keress egy ellenségképet és folyamatosan rágalmazd!

 

Sugóparti Hírek: Szóval megmaradna a kerítés?

 

Ikotity István: Az LMP nem bontaná le a kerítést, sőt, helyreállítaná az ország biztonsági rendszerét. A jelenlegi kerítés ugyanis a határsértőknek alig több mint a felét tudja csak megállítani.”A szerb-magyar határon 2017-ben 20 ezer bejutási kísérlet közül 11 ezret sikerült megakadályozni, 9 ezer esetben pedig visszakísérték a(z ország területére) bejutottakat a határzárhoz” mondta az illetékes Bakondi György.  Pedig nincs komoly migrációs hullám hazánk felé és a jelentős létszámhiány ellenére nagyon komoly rendőri munka folyik.

 

Sugóparti Hírek: Mit tennének a határvédelem ügyében?

 

Ikotity István: Visszaállítanánk a felszámolt-beolvasztott határőrséget. Jelentősen növelnénk a védelmi kiadásokat, bővítenénk a rendőri állományt és megteremtenénk a biztos megélhetést nyújtó rendőri életpálya feltételeit. Nem támogatjuk a felülről nyitott kvótát, a menekültügyi eljárásokat pedig az Unió határain kívül folytatnánk le a nemzetközi humanitárius egyezmények betartása mellett. Helyre kell állítani az ország védelmi képességét, és eleget kell tennünk azoknak a biztonságpolitikai feladatoknak, amelyre NATO és EU-s tagságunk kötelez. A magyar hadseregben jelentős szerkezeti, szervezeti és fegyverzeti korszerűsítést kell végrehajtani: ehhez a védelmi kiadások részesedését fokozatosan a GDP 2%-ára kell emelni. Jelenleg ennek felét sem kapja meg a honvédelem.

 

Kerítés a Bajához közeli határszakaszon

 

 

Sugóparti Hírek: Miért változtatták meg az álláspontjukat?

 

Ikotity István: Nem változtattuk meg az álláspontunkat. A migrációs válság kitörése óta ugyanezt az álláspontot képviseljük. Visszakereshető. Azért szokták félremagyarázni a kormánypártok az állításunkat  mert mindig hozzátesszük, hogy jelenleg nem ez hazánkat fenyegető legnagyobb veszély. Az a kormánypropaganda, az agymosás ami a csapból is folyik, és sajnos az amit sokszor elmondanak az egy idő után igaznak tűnik, ez bevett befolyásolási trükk. A jelenlegi kormány mindig háborúban áll. Mindig kell egy ellenségkép, akit gyűlölni lehet. Így tudja fenntartani a hatalmát. Volt már ellenség Brüsszel, a világbank, az EU, a bankok, a tanárok, a munkanélküliség, a bölcsészek, a rezsi, a dunai árvíz, a migránsok. Most épp Soros a soros.
Ha ez a propaganda nem lenne, az emberek a valós problémákkal szembesülnének. Például az egészségügy, az oktatás, az elszegényedés, a kivándorlás problémáival. Példaként említem az európai egészségügyi fogyasztói index (Europe Health Consumer Index, EHCI) 2016-ra vonatkozó jelentését, mely szerint hazánkat már azok az országok is megelőzik, amelyek egy évvel korábban még a legrosszabbak közé tartoztak – például Szerbia. Kórházban szerzett fertőzésekben évente 22.000 ember hal meg hazánkban. Az oktatásunk ugyanúgy egyre lejjebb csúszik a nemzetközi összehasonlításokban. Az oktatási rendszert szenvedik a diákok, a szülők és a tanárok is.

A kormánypárti média számos alkalommal kiforgatta a mondandónkat. Így biztos tudnak idézni olyan cikket amiben kiforgatták a szavainkat. De ha utánanéznek kiderül az igazság.

 

A bajai vízről…

 

Sugóparti Hírek: Ha már említette, hogy a csapból is ez folyik. Mi folyik a bajai csapokból?

 

Ikotity István: Már a kivitelezés idején felhívtam az országgyűlés és a közvélemény figyelmét is arra, hogy komoly problémák vannak a bajai ivóvízminőség javító projekt kapcsán. Rengeteg Uniós pénz kerül elköltésre, de a bajaiak és a környékbeliek ezzel nem járnak jól. Nem elsősorban az ivóvíz zavarosodásra és büdösödésére gondoltam. Ezek csak kísérőjelenségek. A fő probléma, hogy az eddiginél kisebb kapacitáson sok szempontból rosszabb minőségű vizet DRÁGÁBBAN fognak előállítani. Számos lépést tettem az ügyben, melyeket közzé is tettem a honlapomon.  Sajnos azonban a megfélemlítések miatt nem tudtam elérni a szükséges számú elégedetlen fogyasztót. hogy kiharcoljuk magunknak a tiszta vizet. Más városban ez sikerült.

 

Ikotity István 2017. januárjában az RTL Klubnak nyilatkozik,
mielőtt bevitte a bajai polgármesternek a vízmintát.

 

A bajai fejlesztésekről…

 

Sugóparti Hírek: Más bajai fejlesztésekről is ilyen lesújtó a véleménye? Miért nem örül a fejlesztéseknek? Nem látja hogy megszépült a belváros?

 

Ikotity István: Valóban megszépült. Ehhez azonban nem sok köze van azoknak a városvezetőknek akik dicsekszenek vele.

Válasszuk külön a dolgokat: Háromféle fejlesztésről beszélnék Baján.

 

Az egyik a látványberuházások. A belváros látványosan megszépült az elmúlt tíz évben. Nem szeretném kárhoztatni ezek miatt a városvezetést két ok miatt sem. Az egyik hogy a jelenlegi városvezetőknek nem sok közük van hozzá. Csak a projektek vége: a kivitelezés felügyelete és az szalagátvágás jutott nekik. A másik ok, hogy abban az időben amikor ezeknek a beruházásoknak az ötlete megszületett és amikor az ezekre írt pályázatok nyertek, abban az időben én voltam a városfejlesztésért felelős. Vetettünk, ők arattak.

 

A második kategória a fantáziátlan, oktondi fejlesztések. Kilátó, amiből sehova se látni. Magaspartfal felújítás, ami épp csak arra nem jó amire szánták (hogy kotorni lehessen a Sugovicát). Csúszkapálya, mely nagyon kevés érdeklődőt vonz. Vandálbiztos illemhelyek amelyek mindig zárva vannak. Körforgalom ami ahelyett hogy könnyítené, megnehezíti a közlekedést. Még munkahelyet sem teremtettek ezek a fejlesztések.

A harmadik a legfontosabb: ami nem történt meg. A város harmadik aranykorát élhette volna azzal, hogy jelentős mennyiségű forrást hoz a városban amiből okos fejlesztéseket valósít meg.

2006 és 2009 közt amikor a városfejlesztés volt a feladatom több forrást sikerült a városba vonzani ELLENZÉKBŐL, mint azóta összesen (a két nagy oktondi fejlesztést leszámítva).
Ez a grafikon két évvel ezelőtti, 2016 nyarán készült, hamarosan készítek frisset, de azt elmondhatom, hogy a 2014-2020-as évekre vonatkozó uniós pályázati támogatásokból Baja Város Önkormányzata 2018-ig nulla, azaz 0 Ft-ot használt fel. 

 Forrás: Tisztal Lap: 2016. június

 

Tehát hiába van kormánypárti képviselőnk, és kormánypárti polgármesterünk: súlytalanok. Nem tudnak jelentős mennyiségű forrást hozni. Érdemes összevetni, hogy az országban más fideszes politikusok mit értek el a saját városuknak. Debrecen, Kecskemét, Mórahalom, Győr sorolhatnám.

Nem épült a város és az autópálya közé gyorsforgalmi út. Nem fejeződött be az elkerülő körgyűrű. Nem jöttek Bajára üzemek, nem sikerült munkahelyeket teremteni, nem tudják a fiatalokat itthon tartani. Nem épült uszoda. A 35 éve közadakozásból épült 25 méteres uszodában világklasszisok nevelkedtek és országos rangú csapatok edzenek. Sokkal kisebb városoknak több és nagyobb uszodájuk van.

Nem épült sportcsarnok. Nincs mozink. Nincs medencés strandunk, vagy élményfürdőnk. Nincs négycsillagos szállodánk. Hosszan sorolhatnám. Óriási hiba, sőt bűn ez. Ráadásul ez volt az uniós támogatások csúcsidőszaka. Ilyen nem lesz újra egyhamar.

 

Az országgyűlési képviselőségről…

 

SugóParti Hírek: Ön is országgyűlési képviselő. Mit tett a városért 4 év alatt?

 

Ikotity istván: Ellenzéki képviselőként egészen más feladata és lehetősége van egy politikusnak, mint kormánypárton. Míg kormányon a források hasznos, hatékony elosztása és az ország vezetése a feladat, addig ellenzékben a hiányosságokra kell rámutatni, és a kritikával segíteni a munkát. Négy év alatt sokat dolgoztam az országot járva az emberek közt és a Parlamentben is. Eddig 565 alkalommal szólaltam fel és 1279 indítvány kötődik a nevemhez. Viszonyításképp Zsigó Róbertnek 20 év alatt, azaz 5-ször ennyi idő alatt csupán 133 felszólalása volt. Egy képviselőnek feladata, hogy a parlamentben is képviseljen, felszólaljon a választókerülete ügyeiben. Beszédes adat, hogy Zsigó Róbertnek 20 év alatt mindössze 2 bajai felszólalása volt, én 4 év alatt 12-szer említettem városunkat.

 

 Ikotity István, ha épp nem a parlamenti padsorban ül, akkor az

Országgyűlés jegyzőjeként a pulpituson dolgozik. Forrás: 24.hu

 

Sugóparti Hírek: Most Ön is újra indul az országgyűlési képviselő választáson. Összefoglalná röviden miért tartja fontosnak tartja, hogy Zsigó Róbert helyett Ön legyen ennek a választókörzetnek a képviselője?

 

Ikotity István: Bajának és környékének fejlődésre és nyugalomra van szüksége. Zsigó Róbert nem tudta fejlődő pályára állítani a várost pedig volt rá húsz éve, melyből ráadásul pártja 12 évig kormányon volt. Szükség lenne üzemekre, munkahelyekre, okos, megtérülő beruházásokra, a fiatalok hazacsalogatására. A környező falvakból és a Bajáról is tömegesen dolgoznak külföldön a fiatalok, a családapák, sőt már a családanyák is.

Zsigó nyugalmat sem tudott hozni a városunkba hiszen épp ő és a pártja akik minduntalan csak csatározással, ellenségkreálással vannak elfoglalva. Rég volt ennyire félelemben és megosztottságban tartva a magyar nemzet.

 

Sugóparti Hírek: Azt a pecsétet próbálják magára ütni a fideszes lejártató propagandaoldalak, hogy Ön liberális képviselő és Soros embere…

 

Ikotity István: Nem vagyok liberális. Az LMP alapeszméje, hogy meghaladja a két-háromszáz éves eszméket. Jobboldal, baloldal, konzervativizmus, liberalizmus, mindegyikben van érték, de önmagában egyik sem elég. Itt a 21. században meg kellene találni midegyikben az értéket, és nem egymás ellen hanem egymással dolgozni. Erről szól az ökológiai politika, amit képviselek. Említettem, hogy a kormány ellenségképekkel dolgozik, most éppen Soros a soros. Soros György világlátásával és tevékenységével nagyon sok problémám van, amióta az eszem tudom. Ennek már a Parlamentben is hangot adtam. Azonban, ami most történik, hogy milliárdokból a főgonosznak álljtják be – ezek után nincs más dolga a kormánynak, mint mellé tenni az éppen aktuális saját ellenfeleit. Mivel Baján nagyon sokat foglalkoznak velem és a lejáratásommal a kormányoldalról, ebből látszik, hogy engem tartanak a legveszélyeseb ellenfelüknek. 

 

A kampányidőszakban szeretnénk több politikai párt képviselőjének véleményét is közreadni aktuálpolitikai témákban. Kérjük írják meg nekünk miylen témákkal kapcsolatban és kikkel olvasnának szívesen interjúkat.

 

 

 


hozzászólok