2021. 7. Tamás

Kékfény

Tűzoltótábor Baján

bacs.katasztrofavedelem.hu | 2019. Július 08. 23:13:28 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség harmadik alkalommal szervezte meg nyári táborát általános iskolásoknak.

 

Fotók:Gavlik Szilvia

 

Az ünnepélyes megnyitón Gödön Sándor tű. ezredes, polgári védelmi felügyelő köszöntötte a táborozókat. Az ezredes köszöntőjében kiemelte, hogy a változatos programok összeállításánál szem előtt tartották, hogy a gyerekek minél több élményt szerezzenek a tábor ideje alatt, és olyan új ismeretekkel gazdagodjanak, melyek segítik az önállóvá válásukat. A bentlakásos táborban a gyerekek maguk készítették el a reggelijüket és a vacsorájukat, közösen építették fel a sátortábort, valamint a feladatok során is többször kellett saját tudásukra, ügyességükre, erejükre támaszkodniuk.

 

 

A tábor népszerűségét mutatja, hogy a bajai gyerekek mellett Szegedről is érkeztek diákok, sőt néhány vajdasági tanulóval nemzetközivé vált a katasztrófavédelmi tábor. Sok gyermek már az előző években belekóstolt a tábor légkörébe és nagy örömmel tértek vissza idén is. A programok gerincét a rendvédelmi szervek munkájának megismerése adta. Az első napon a bajai tűzoltók látogattak el a táborba és a gyerekeknek lehetőségük nyílt megismerni és kipróbálni az eszközeiket, felszereléseiket.

 

 

 

Őket a mentők, a rendőrök és a polgárőrök követték, de a Havária Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület búvárai is jelen voltak. Emellett a fiatalok fürödtek, hajókiránduláson vettek részt, kenuztak, sárkányhajóztak, valamint volt éjszakai bátorságpróba és rengeteg játék. Az öt nap során biztosított volt a 24 órás felügyelet a táborban, melyhez a bajai pedagógusok jelentős segítséget nyújtottak.

 

 

 


hozzászólok