2018. február 25. Mátyás

Kékfény

Őrizetben a szerb embercsempész

www.police.hu | 2017. október 04. 08:58:51 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon fogták el a rendőrök azt a szerb férfit, aki a gyanú szerint négy migránst juttatott illegálisan Magyarország területére.

 

Az 5151-es számú út 11-es kilométerénél - Hercegszántó közigazgatási területén - a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2017. október 3-án 22 óra 15 perckor egy 5 fős csoportra lettek figyelmesek. A férfiak közül 1 török és 3 iraki állampolgárnak vallotta magát, valamint 1 szerb férfi magánútlevéllel igazolta magát.

 

A szerb férfi a gyanú szerint segített abban, hogy az illegális migránsok jogellenes Magyarország területére lépjenek. Vele szemben - őrizetbe vétele mellett - embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

 

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 


Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment