2020. 25. Eufrozina, Kende

Kékfény

Menekülni próbált az embercsempész

www.police.hu | 2020. Feburár 17. 14:00:45 | Utolsó frissítés: 7 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Nagybaracska közelében 2020. február 17-én 0 óra 55 perckor a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség járőrei igazoltatni akartak egy szerb honosságú autót, ám sofőrje megállás nélkül, nagy sebességgel továbbhajtott. Alig öt perccel később és néhány kilométerrel távolabb azonban a Készenléti Rendőrség járőrei megállították a kocsit, és intézkedés alá vonták a vezetőjét, egy 48 éves szerb férfit.

Az autóban a sofőrön kívül további öt utas tartózkodott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Ők az egyenruhások kérdésére szír állampolgárnak vallották magukat.

A jármű szerb állampolgárságú sofőrje a gyanú szerint az illegális migránsoknak segítséget nyújtott abban, hogy a jogellenes határátlépést követően Magyarországon keresztül Ausztriába jussanak.

A gépkocsivezetőt a járőrök a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre előállították. Ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A férfit a nyomozók gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat – meghallgatásuk után – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

hozzászólok