2020. 23. Tekla

Kékfény

Hétmilliós lopás

www.police.hu | 2020. Feburár 13. 11:51:55 | Utolsó frissítés: 7 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Egy vaskúti lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen 2019. november 10-én a Bajai Rendőrkapitányságon lopás miatt. A sértett elmondta, hogy a bejelentést megelőző időszakban valaki járt a házában, és onnan nagyobb mennyiségű készpénzt, ékszert és két mobiltelefont tulajdonított el. A bűncselekménnyel több mint hét millió forint kár keletkezett.

A nyomozás során került a rendőrök látóterébe az a 34 éves férfi, aki időnként ház körüli munkálatokat végzett a sértettnél. Később kiderült, hogy az alkalmi munkás csellel hozzájutott az ingatlan kulcsaihoz, és azokat felhasználva egy alkalmas pillanatban besurrant az épületbe. A házat úgy kutatta át, hogy a károsult és családja nem is vette azonnal észre értékeik eltűnését.

A nyomozók a lopás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható vaskúti lakost 2020. február 12-én 6 óra 50 perckor lakásán fogták el. Gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vették, és a helyi ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

hozzászólok