2021. 23. Zoltán

Kékfény

Magyar nő volt az embercsempész

www.police.hu | 2021. Május 14. 05:16:00 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Mint ahogy korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai – portyaszolgálat során – 2021. január 31-én délben Baja térségében igazoltatták egy taxi sofőrjét és utasait. Az intézkedés során kiderült, hogy az utasok szír állampolgárnak vallják magukat, ám hitelt érdemlően egyikük sem tudta igazolni a személyazonosságát.

A rendőrök a taxi közelében terepkutatást végeztek, és a bokrok között további négy, magát szintén szírnek valló férfit találtak. A gyanú szerint a külföldiek jogellenesen lépték át az államhatárt, és őket a sofőr – egy 46 éves budapesti nő – Nyugat-Európába akarta csempészni.

A határsértőket – meghallgatásukat követően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg az autó vezetője ellen embercsempészés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Az eljárás során szabadlábon védekező asszonyt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Ügyében a megyei nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

hozzászólok