2023. 10. Gréta, Margit

Kékfény

Két embercsempész

www.police.hu | 2018. November 27. 08:29:44 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Készenléti Rendőrség munkatársai 2018. november 26-án 4 óra 34 perckor megállítottak egy BMW személygépkocsit Dunafalva külterületén. Intézkedés alá vonták a jármű vezetőjét, egy 41 éves román férfit, a mellette helyet foglaló 37 éves román férfit és a velük utazó négy külföldi személyt, akik török állampolgárnak vallották magukat.

 

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a két román férfi segítséget nyújtottak a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Nyugat-Európába szállítsák.

A járművezetőt és társát az egyenruhások előállították a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre, velük szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

 

 

 

 

 


hozzászólok