2022. December 8. Mária

Kékfény

Ezúttal koszovói embercsempészeket értek tetten

Police.hu | 2015. Május 21. 12:55:41 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2015. március 31-én 2 órakor az 5509-es számú út 17-es kilométerénél egy személygépkocsit és a benne utazó személyeket ellenőrizték. A járműben négy koszovói állampolgár utazott, akik közül ketten magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a rendőrök elfogták és előállították őket.

 

Az eljárás során kiderült, hogy a koszovói páros a zöldhatáron lépte át illegálisan az államhatárt, majd a személyautó egy előre megbeszélt helyen felvette őket. A járművet vezető koszovói férfit és társát embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

 

A rendőrség a nyomozást 2015. május 20-án befejezte, az eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek küldi meg.

 

A Kelebia, a Bácsbokod és a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított 53 külföldi határsértővel szemben, akiket 2015. május 19-én és 20-án Bács-Kiskun megye déli részén ellenőriztek a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket a rendőrök.

 

Valamennyien menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

 

 

 

A főoldali kép illusztráció, Csongrád megyében készült. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

hozzászólok