2022. December 8. Mária

Kékfény

Hasba szúrta ismerősét a katymári férfi

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye | 2015. Május 21. 13:58:05 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

2014. november elején nézeteltérés alakult ki a vádlott és a sértett családjához, illetve baráti köréhez tartozó személyek között, melynek oka ismeretlen. Az ezt követő napokban a két szemben álló csoport tagjai mobiltelefonon és személyesen többször kölcsönösen szidták és fenyegették egymást.

 

2014. november 11-én a vádlott napközben nagyobb mennyiségű bort fogyasztott, melytől ittas állapotba került és lakásán lefeküdt aludni. 18 óra 30 perc körüli időben ébredt fel, amikor élettársától megtudta, hogy a sértett családja részéről újabb telefonos fenyegetés érkezett. A vádlott emiatt haragra gerjedt és magához vett egy kétélű, kb. 10 cm pengehosszúságú tőrkést. Kijelentette, hogy véget vet ezeknek a fenyegetőzéseknek és ingerülten elindult a sértett és családja által lakott katymári házhoz.

 

A tőrkésen kívül vitt magával egy kb. 9 cm pengehosszúságú, csukott állapotban lévő bicskát is. A sértett családjának házához érve bement a csukott, de be nem zárt vaskapun keresztül az udvarba. Elővette a tőrkést és leengedve tartotta a bal kezében. Az udvaron szembetalálta magát az oda éppen kilépő sértettel, akit egy váratlan, közepesnél nagyobb erejű mozdulattal hasba szúrt. A sértett a szúrás miatt kiabálva kért segítséget a házban tartózkodó családtagjaitól, míg a vádlott igyekezett az udvarról elmenekülni. A házból kijövő felindult hozzátartozók a vádlottat a helyszínen visszatartották és értesítették a rendőrséget és a mentőket.

 

A sértett a szúrás miatt a hasán 8 napon túl gyógyuló, a hasüreget megnyitó, szúrt sérülést szenvedett, ami közvetetten életveszélyesnek minősül. A szúrás a hasizmok egy részét is átmetszette, így izomvarratokat kellett alkalmazni. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, a terhére rótt bűncselekményt a törvény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog határozni.

 

 

 

A főoldali kép illusztráció.

hozzászólok