2022. December 8. Mária

Kékfény

Három szerb embercsempész bukott le

Police.hu | 2015. Május 20. 13:30:01 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2015. március 16-án 7 óra 50 perckor az 5501-es számú út 35-ös kilométerénél két autót ellenőriztek. Az első autóban egy szerb sofőr, a mögötte közlekedő gépjárműben a szerb gépjárművezetőn kívül kilenc külföldi férfi utazott. Ellenőrzésük során kiderült, hogy a hét afgán és két iráni állampolgár jogszerű magyarországi tartózkodását hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért elfogták és előállították őket a rendőrök.

 

A migránsok menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

 

A szerb sofőrök a megalapozott gyanú szerint a határsértőknek segítséget nyújtottak a szerb-magyar államhatár illegális átlépésében. A beszerzett adatok alapján a terhelteknek volt egy harmadik társa is, aki az államhatáron gyalogosan kísérte át a külföldieket a személyautóhoz, majd visszaindult Szerbia irányába. A járőrök a terepkutatás során 1 órán belül elfogták a gyalogosan közlekedő 42 éves szerb társat is.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a három szerb állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

 

A rendőrség a nyomozást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Bajai Járási Ügyészségnek.

 

 

A főoldali kép illusztráció, forrása: police.hu

hozzászólok