2020. 10. Amália

Kékfény

Embercsempészt fogtak Baja határában

www.police.hu | 2020. Május 28. 07:58:40 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai 2020. május 27-én 20 óra 25 perckor az 5506-os számú úton – Baja és Vaskút között –megállítottak egy Opel Vivarot. A sofőr ugyan egyedül volt a járműben, azonban az intézkedés során gyanú merült fel arra, hogy a férfi illegális migránsokat szállított autójában. Rövid idő múlva az igazoltatás helyszínének közelében a rendőrök feltartóztattak 14 külföldit, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A jármű szerb állampolgárságú sofőrje a gyanú szerint az illegális migránsoknak segítséget nyújtott abban, hogy a jogellenes határátlépést követően Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak.

A gépkocsivezetőt a járőrök előállították, és ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A férfit a nyomozók gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat – meghallgatásuk után – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

hozzászólok