2020. 10. Amália

Kékfény

Migrációs összesítő

www.police.hu | 2020. Május 28. 07:00:43 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2020. május 27-én 0 óra és 24 óra között kilenc esetben összesen 56 külföldit tartóztattak fel Hercegszántó, Tompa, Újmohács, Baja és Kunbaja közigazgatási területén. A magukat szír és afgán állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be az ország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások a fenti időszakban Kunbaja külterületén tíz migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Frissítés:

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2020. május 28-án 0 óra és 8 óra között tizenegy esetben összesen hetvenkilenc külföldit tartóztattak fel Gara, Tompa, Katymár és Csikéria közigazgatási területén. A feltartóztatott személyek iraki, afgán és szír állampolgárnak vallották magukat. 

hozzászólok