2023. 20. Klaudia

Kékfény

Baján is ellenőriztek

www.police.hu | 2023. Feburár 28. 09:50:02 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Múlt hét pénteken este több rendőrkapitányság illetékességi területén az egyenruhások fokozott ellenőrzést hajtottak végre az ittas vezetők kiszűrése érdekében. A néhány órás akció során 543 esetben alkalmaztak alkoholszondát, amely kilenc esetben mutatott pozitív eredményt. További 23 ember különféle közlekedési szabálysértéseket követett el: voltak, akik az előzési szabályokat szegték meg, néhányan menet közben kézben tartották a mobiltelefonjukat, egy kerékpáros pedig a késő esti óra ellenére nem használta a világítást a kétkerekűjén.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1176 fő lépte át; ők legalább 30.000 forint összegű bírságra számíthatnak. Annak a sofőrnek, aki Kecskemét-Méntelek lakott területén belül a megengedett 50 km/h helyett 99 km/h-val hajtott, 90.000 forint bírságot kell fizetnie.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

hozzászólok