2022. 23. Dezső

Kékfény

A helyszínen felejtett rendszámtábla buktatta le azt a 28 éves bajai sofőrt

www.police.hu | 2022. Április 20. 14:30:33 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Anyagi káros baleset történt kedden délután az 56-os számú főút 8-as kilométerszelvénye közelében. Egy autós közlekedett Bátaszék irányába, amikor ismeretlen körülmények között az út melletti szalagkorlátnak ütközött. Az autós megállás nélkül elhagyta ugyan a helyszínt, de a leszakadt első lökhárítót a rajta levő rendszámmal együtt ott felejtette. A szekszárdi rendőröknek nem volt nehéz dolguk felkutatni a jármű vezetőjét. A 28 éves bajai férfit ottani kollégáink a baleset után alig fél órával Baján elfogták.

Kiderült róla, hogy már 2021 őszén jogerősen eltiltották a jármű vezetésétől, ennek ellenére rendszeresen vezetett. Szekszárdi kollégáink már április 1-jén is intézkedtek vele szemben a tolnai megyeszékhelyen. Akkor is büntetőeljárás indult ellene eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt.

A férfi mindezek után sem állt le, ezt követően is kocsival járt-kelt. A keddi elfogásakor az ittasság gyanúja is felmerült, ezért kollégáink mintavételre is elvitték. Ezt követően őrizetbe vették az általa elkövetett szabályszegések miatt. Este már gyanúsítottként is kihallgatták, ekkor közölték vele, hogy a rendőröknek bizonyítékuk van arra, hogy április 1-je és 19-e között számos alkalommal vezetett autót annak ellenére, hogy eltiltották a vezetéstől.  A 28 éves sofőr részben tett csak beismerő vallomást.

hozzászólok