2022. 23. Dezső

Kékfény

Baja mellett vették fel a migránsokat

Ügyészség.hu | 2022. Április 12. 14:07:01 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Kaposvári Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy negyvenes éveiben járó francia férfival szemben, aki egy bűnszervezet tagjaként akart illegális bevándorlókat Nyugat-Európába szállítani.

A vád szerint a vádlott 2021 október elején Franciaországban megismerkedett egy férfival, aki szállítmányozási munkát ajánlott neki, ezért közösen Németországba mentek, ahol a vádlottnak átadtak egy tehergépkocsit, amellyel a társa által küldött GPS koordinátákat követve Lengyelországba ment.

A vádlottat Lengyelországban három másik férfi várta, akik a tehergépkocsi platójára lyukat fúrtak azért, hogy a későbbiekben a vádlott által szállítandó menekültek azon keresztül végezzék el a szükségleteiket, melyből a vádlottnak egyértelművé vált, hogy járművel illegális határátlépőket kell majd fuvaroznia.

A vádlott az újabb GPS koordináták alapján 2021 októberében egy Baja melletti erdős részre ment, ahol összesen 34 személyt vett fel, akiket két embercsempész kísért át illegálisan a szerb-magyar államhatáron. A napok óta étlen-szomjan várakozó külföldiek ezután a tehergépkocsi rakterébe zsúfolódtak úgy, hogy a járművet vezető vádlottal kommunikációs összeköttetésük nem volt.

A vádlott ezután Ausztria felé indult, azonban a Szekszárdi Rendőrkapitányság járőrei az M9-es autóutón ellenőrzés alá vonták, majd a csempészett személyek felfedezését követően elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a Szekszárdi Járásbíróságra benyújtott vádiratában az előzetes letartóztatásban lévő, Franciaországban már büntetett vádlottal szemben fegyházbüntetés és kiutasít kiszabására tett indítványt.

A felhasznált fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.

hozzászólok