2024. 20. Rafael

Humor

Újabb halászlé botrány!

Antal Tibor | 2022. December 04. 08:45:28 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Bizonyára még sokan emlékeznek arra a nyári esetre, amikor egy bajai étteremben egy elégedetlen vendég a pincér nyakába öntötte a halászlevet. Nos, nem sokat kellett várni az újabb botrányra, hiszen a közelmúltban egy némileg hasonló történetről hallottunk, aminek valószínűleg egy alapos félreértés adhatott okot. Egy nemzetközi utazási iroda ugyanis Bajára szervezett egy hetes kirándulást, és a színes programok között a karácsonyi vásár, és a Türr István Múzeum megtekintése mellett a messze földön híres bajai halászlé megkóstolása is szerepelt.

Eddig ugye minden a legnagyobb rendben lett volna, azonban a felhívásra egy kannibál törzs tagjai is jelentkeztek. A térfigyelő rendszer videófelvételeit utólag megtekintve, kissé unottan járták végig a vásárt és a múzeumot, viszont nagyon is látszott arcukon az izgatottság már a halászcsárda felé eső útvonalon. Aztán mikor kézhez kapták a hungarikumot meg sem kóstolták, sőt saját érthetetlen nyelvükön fejezték ki csalódottságukat.

Fotó:Origo.hu

Az ételt visszaküldték, majd egy fordítóprogram felhasználása segítségével többek közt lacipecsenyét, betyárfalatokat, barátfülét, cigánypecsenyét, székelykáposztát, császármorzsát, valamint közülük az irodalomban jártasak Jókai bablevest, és Arany galuskát rendeltek. A pincérek döbbenetére ezekhez sem nyúltak, majd fizetés nélkül távoztak.

  • Be akartak csapni minket az étteremben, hiszen a kiírtakkal ellentétben a halászlét halból készítették el. De nem csüggedünk, ha már itt vagyunk irány Szeged, hátha valahol egy igazi szegedi halászlét el tudunk fogyasztani. Ha ott is át akarnak minket verni, majd fogunk egy fiatalabb halászt a Tisza – parton és magunk készítjük az ebédnek valót saját ízlésünk szerint. Mindegy hogy tésztával, vagy kenyérrel.De előtte reggeliként olasz felvágottat, vagy párizsit eszünk.-nyilatkozták a Sugóparti Híreknek.

hozzászólok