2024. 18. Alexandra, Erik

Humor

Karatéban is megszüntetik a KATÁT!

Antal Tibor | 2022. Augusztus 11. 05:21:55 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A kép illusztráció. Fotó:Baja Kyo Dojo

Mint ismeretes, a kormány korábbi bejelentése alapján gyökeres változás lesz szeptembertől az egyéni vállalkozók egy csoportjának adózásában, hiszen gyakorlatilag kivezetik a KATÁT, csupán azok maradhatnak, akik csak magánszemélyeknek számláznak, illetve valamiért a taxisok. Kevesen tudják, hogy ez a rendelet a karate versenyzési formáit is alaposan átírja. Ugyanis karatéban a formagyakorlat a sportágban használt eredeti japán neve is KATA, ami alapján szintén a szabályozás alá esik. A részletekről Major Tamás 5. danos wado – ryu mestert kérdeztük, aki szintén érintett, hiszen többszörös KATA világbajnok.

  • Megdöbbenve vettük tudomásul a kormány döntését, ez alaposan átrendezi a mezőnyt. De azért nem nekünk a legrosszabb. El tudom képzelni mit élnek át most az olyan férfiak, akiknek feleségét, vagy barátnőjét hívják Katának. Azokat meg külön sajnálom, akiknek mind a kettőt.-zárta sorait a mester.

Más sportágaknál viszont akadnak szerencsés kibúvó lehetőségek a törvény szigora alól. A környékbeli focisták ugyanis előszeretettel választják a KATA helyett az EVÁ-t. Evanics Zoltán ugyanis karrierje során Baján, Kalocsán és Sükösdön is letette névjegyét. Most pedig az EVA Sportboltot vezeti a Déri sétányon, ahová a katás vásárlókat is várja.

hozzászólok