2022. 18. Ilona

Humor

Mégis megrendezik a Halfőzőt a Szentháromság téren?

Antal Tibor | 2020. Július 01. 18:47:12 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Mint ismeretes a koronavírus okozta félelmek és korlátozások miatt sokáig úgy tűnt, teljesen elmarad az idén a Halfőző Fesztivál, mely az év legnagyobb rendezvénye Baján. Aztán jött az ötlet, hogy főzzön mindenki otthon bárhol is lakik a világban, és csatlakozzon a világhálón a nagy online halfőzéshez. Ennek azért kicsit olyan íze volt, mint az alkoholmentes sörnek, de ne boncolgassuk, mert sokaknak sok munkája van ebben.

Múlt héten viszont már arról számolhattunk be, hogy a korlátozások lazulása miatt, már lehetőség van városrészi halfőzésekre, amire előbb 500, majd 200 főben maximálták a létszámot. De most egy fifikás ötletnek, egy magyaros kiskapunak köszönhetően lehet mégis meg tudja rendezni a város eredeti fényében és pompájában a Szentháromság téren a helyi turisztikai attrakciók zászlóshajóját.

Nagy sikerei voltak tavaly is a koncerteknek

De mégis, hogyan, amikor augusztus 15-ig nem lehet 500 főnél nagyobb kulturális eseményeket tartani?

A válasz leleményes, mégis egyszerű: ki kell nevezni a Halfőző Fesztivált labdarúgó mérkőzéssé, és akkor megszűnik a korlátozás. Az NB I-ben ugyanis már hetek óta visszaengedték a nézőket, a Fradi – Újpest rangadót például több, mint 15 ezren látták élőben. Ezek szerint a koronavírus focimeccsen nem, csak a nagykoncerteken, fesztiválokon terjed.

Információnk szerint ezért is borult zöldbe pár héttel ezelőtt a lezárt, és jelenleg funkció nélküli főtéri szelvény, és a napokban a látszat kedvéért a focipálya vonalazását is megkezdik.

Alakul a pálya

Ez némi forgalmi rend változással fog járni, de ehhez az utóbbi hónapokban már úgy is hozzászoktak a bajaiak. Hivatalosan pedig nem fesztivál lesz a téren, hanem a Ferencváros – Budapesti Honvéd szuperkupa döntő. Így akinek van zöld – fehér, vagy piros-fekete bográcsa ne hagyja otthon. A sztárfellépők helyett vuvuzelát lehet majd fújni, tűzijáték helyett pedig füstbombák, és görögtűz lesz a végén. Illetve amikor bemondják, hogy most született gól. A tűzgyújtást, pedig hivatalosan kezdőrúgásnak fogják nevezni.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a cikk a Humor rovatban szerepel!

hozzászólok