2022. 18. Ilona

Humor

Halászlénőző Fesztivált rendeznek!

Antal Tibor | 2020. Július 10. 19:10:32 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Még az utolsó pillanatban is jött egy ötlet, hogyan lehetne kicsit átalakítva megmenteni az idei Halászléfőző Fesztivált, amiről igazából már mindenki lemondott. Egy lelkes civil társaság, ugyanis ma délelőtt elhatározta, hogy csak egy betűt módosítva az eredetin így várható félreolvasások miatt az oldalszelén kicsit felmászva megszervezik a Halászlénőző Fesztivált a Szentháromság téren. Persze a névváltozás nem véletlen, ez egy csajozós buli lesz halászléfőzéssel egybekötve. De hogyan is képzelik ezt?

Régi hagyomány Baján a halászlé nőzés

A téren most szombaton délután hat órától férfiak főznének halat. – ez eddig nem újdonság. Szépen terített asztalukhoz hölgyeket csábíthatnának egy kis halászlé kóstolásra, és ha a produkció jól sikerül, a szédítést fokozva jöhet az ikra, a tej és a túrós csusza is. Már külön csajozós dumákkal is készültek az első jelentkezők, mint például a ” Gyere bébi gyújtsd meg a tüzem!” vagy a “Kóstold meg a hungarikumomat!” De akinek nincs fantáziája csalinak akár Avon katalógusokat is rakhat az asztalra vagy Glamour napokos kuponokat.

Lehet majd persze nagyban is nyomni

Persze a koronavírus miatti biztonsági intézkedéseket itt is be kell tartani. A legfontosabb ezek közül a korosztályonkénti elkülönítés. 65 év feletti férfiak ugyanis legnagyobb bánatukra csak ugyanezt az életkort már betöltött hölgyeket választhatnak, fiatalabbak pedig az ennél zsengébb korosztályból mazsolázhatnak. Az esetleges partnercserék előtt pedig a fertőtlenítős flakonból kell nyomni egyet a kézre. Valamint ajánlatos az asztalra egy focilabdát is kirakni, hogy focimeccsnek álcázva sikeres udvarlás esetén ne kelljen betartani a másfél métert. De talán a koronavírusnál is nagyobb veszélyt jelent a fesztiválra, ha valamelyik főzőnek hirtelen betoppan a a barátnője, felesége, ne adj isten anyósa.

Egy jól sikerült halászlénőzés

Persze még lehet hogy az egészből nem lesz semmi. A polgármesteri hivatalból még nem érkezett meg az engedély, ugyanis a a héten a tér sarkán a Mabi palotát felállványozták, ami különösen nagy veszélyt jelentene egy ilyen csajozós bulira. A városháza póthelyszínként a Tóth Kálmán teret javasolta, vagy alternatív megoldásként a galagonyás melletti területet, ahová egy múlt heti döntés alapján a rendőrség új épületét tervezik felépíteni. A szervezők válaszukban kerek – perec megmondták: vagy a Szentháromság téren lesz a Halászlénőző, vagy inkább megrendezik online. Ezek után a pesszimistább főzök már be is szerezték az első guminőket. Pedig erre még semmi szükség nincs: a civil csoport következő ötlete ugyanis a heteroszexuális felvonulás a sétáló utcába, amit reményeik szerint radikális meleg tüntetők nem fognak megzavarni.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a cikk a HUMOR ROVAT-ban szerepel!

hozzászólok