2018. február 25. Mátyás

Humor

Itt a turisztikai áttörés!

Antal Tibor | 2016. április 01. 14:24:22 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A bajai színház idei programjában a Pearl Harbor, a Top Gun és a Star Wars új része is szerepel.

 

Óriási meglepetésre készül a Bajai Fiatalok Színháza. Az idén 20. születésnapját ünneplő társulat ugyanis méltóképpen szeretné megünnepelni jubileumát, melynek keretében reális esélyt látnak arra, hogy országos, sőt tovább mennénk: szerencsés esetben világhírnévre tegyenek szert. De miről is van pontosan? A részletekről Ottmár Attilát, a színház művészeti vezetőjét kérdeztük.

 

 

- Fennállásunk 20 évfordulója alkalmából egy kiállítást rendezünk a Bácskai Kultúrpalotában, melynek megnyitója április 8-án 18.00-tól lesz. Igazából itt szerettük volna megtenni a fontos bejelentésünket, de a hírek a zuhanyhíradónak köszönhetően kiszivárogtak. Így, hogy elejét vegyük a rosszindulatú pletykáknak gondoltam egy héttel korábban hozzuk nyilvánosságra terveink.

 

- Mik lennének azok, kíváncsian várjuk!

 

- Egy igazán nagy durranást tervezünk a 2016-os szezonra. Hála annak, hogy a színháztermet (a volt Központi Mozit) nem rég a XXI. századnak megfelelően felújították, és ha a Sugovicán 2014-ben beüzemelt multimédiás szökőkutat is valahogy be tudjuk szállítani az épületbe, akkor nagyot alkothatunk. Ennek fényében műsorra tűztünk olyan filmsikereket, mint a Pearl Harbor, az Top Gun vagy a Star Wars 7. része az Ébredő erő. Ezeket a darabokat  a technikai korlátok miatt még senki nem mutatta be színházi körülmények között, így biztos a siker. Az igazi térhatáshoz persze 3D-s szemüveget kell viselni a nézőknek. Már most hatalmas az érdeklődés, pedig még meg sem hirdettük az előadásokat.

 

 

- Egy  jó darabnál viszont szereposztás sem mindegy.

 

- Igen, de szerencsés helyzetben vagyunk. A legkönnyebb a helyzetünk a Star Wars-sal kapcsolatban ugyanis  rengeteg rajongó jelentkezett nem csak Magyarországról, hogy szerepelhessen a történelmi első forgatáson, és mindezért anyagi ellenszolgáltatást sem kérnek. Ez mellett természetesen a bajai tehetségeknek is lehetőséget kívánunk adni. Szarvas Panni lesz Rey, Nagy Domonkos Kylo Ren, az idősödő Han Solo szerepével kapcsolatban pedig az egyik bajai hasonmását a  szülész - nőgyógyászt Dr. Ivók Csabát is meg kívánjuk keresni. Nekem egyelőre Csubakka jutott, de majd elcserélem valakivel.

 

 

- A színházterem mennyire alkalmas például a Pearl Harbor megrendezésére?

 

- Nagyon modern technikával rendelkezik a bajai színházterem, ennek ellenére a zárt tér nem a legalkalmasabb egy ilyen előadásra. Összedugtuk Bócsa Barnabással, a Bajamarketing igazgatójával a fejüket, aki felajánlotta, hogy sikeres premier esetén a darabot augusztusban a főtéri nagyszínpadon is előadhatjuk. A légi jelenetek a tér fölött lennének láthatóak (ugye sokan emlékeznek rá, hogy pár éve a Miss Saigonban is szerepelt egy helikopter), a vízi csatákat pedig a Sugovicán szimulálnánk a tér alatt. Nem kizárt, hogy a csúszka pályán is lesz egy jelenet.

 

- Milyenek ezzel kapcsolatban a visszhangok?

 

- Tihanyban nem jártam az utóbbi időben, így nem tudom. De a viccet félretéve a Fővárosi Operett Színházhoz is eljutott a hírünk, és a visszajelzések alapján némi féltékenységet érzek a hangjukon, de szerintem augusztusban az ők előadásaira, és a mi szuperprodukciónra is sokan lesznek kíváncsiak a Szentháromság téren.

 

Mágikus Operett a Sugovica partján 2016. augusztus 21. Fotó:bajaiszabadteri.hu

 Hozzászólok!

Facebook Google +
1
komment