2018. február 25. Mátyás

Humor

Busójárást rendez Baja:)

Antal Tibor | 2017. május 28. 14:26:31 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

Pénteken adtuk hírül, hogy az idén júliusban, első alkalommal rendezik meg a Dunamenti halfesztivált Mohácson, amelyre a Duna Győrtől Újvidékig tartó szakaszáról várják halfőző mestereket, valamint a szabadidős halászléfőző csapatokat.

 

A pénteki hírünk:

http://sugopart.hu/magazin/uj-konkurencia-halaszle-fronton

 

 Bár az MTI érdeklődésére Illés Richárd német nemzetiségi önkormányzati képviselő, az esemény egyik főszervezője, leszögezte: rendezvényük nem kíván konkurálni a Bajai Halfőző Fesztivállal, mégis sokaknak kinyílt a bicska a Sugovica - parti városban a hír hallatán. Sőt, a mai nap egy meglepő bejelentést tett a város  egy alternatív marketinges cégének szóvivője, amit akár válaszcsapásként is értékelhetnénk: Baja augusztusban Busójárást fog rendezni!

 

 

A helyszín a belváros, a Petőfi - sziget, a Sugovica-part, az Újvárosi lakótelep és Duna - fürdő lesz. Mint megtudhattuk, szó sincs válaszcsapásról, egész egyszerűen csak egy hirtelen jött ötletről van szó. A bajai busójárás ugyanis teljesen más jellegű lesz, mint a már megszokott, és nem is kíván konkurálni a mohácsival:

 

- Miért ne rendezhetne Mohács mellett Baja is busójárást? Főleg, hogy a miénk nem télen hanem nyáron lesz, és a busók nagy kereplőikkel nem a telet fogják elüldözni, hanem  a szúnyogokat. Igaz ők is fognak füstölni, de ez sem a tűzgyújtáskor teszik, hanem magukkal viszik a földi melegködös irtás gépét. Azt hiszen, hogy ideje volt már bevetnünk a szúnyoghadjainkat is turizmus fellendítésére, ami így még nagyobb kiugrási pontja lehet a városnak.

 

Az ötletet hallva az első reakciók vegyesek: a bajai szállásadók örülnek,hogy az elmaradt motorcsónak verseny kieső bevételét várhatóan így sikerül pótolniuk. A mohácsiak egyelőre hallgatnak, bár információink szerint megkezdték a Sándorka eresztés programjának előkészítését, amit jövőre első alkalommal kívánnak megrendezni. A szeremleiek azonban bosszúsak, hiszen szerintük a bajai szúnyogirtó busók munkája az ő településükön még látványosabb lehetne, ahol akár borsos kaláccsal is csapkodhatnának.

 Hozzászólok!

Facebook Google +
15
komment