2018. február 25. Mátyás

Humor

Bajai busójárás: Mohács válaszolt!

Antal Tibor | 2017. május 30. 09:51:51 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

Forrás:Trollbusó facebook oldal

 

Nagy port kavart vasárnapi cikkünk, melyben arról írtunk, hogy mivel Mohácson az idén nyáron első alkalommal tartanak Halfesztivált, nem hivatalos válaszcsapásként Baja Busójárást fog rendezni.

 

Korábbi cikkünk:

http://sugopart.hu/humor/busojarast-rendez-baja

 

 Többen fel is húzták magukat - főleg Mohácson - , de valószínűleg azért, mert elkerülte a figyelmüket, hogy a cikk a humor rovatunkban szerepel, és még nem ismerik a munkásságunkat. Legnagyobb örömünkre azért voltak olyanok is, akik értették poént. Gondolunk itt elsősorban a Trollbusó facebook oldalra, akik már fel is vették a kesztyűk, és jó pár Mémet készítettek. Az elsőben például a Nemzeti konzultáció arculatát használva arra hívják fel a figyelmünket, hogy a Busójárás az bizony a  mohácsiaké:

 

Forrás:Trollbusó facebook oldal

 

A másodikban már jó tanácsokkal is ellátnak minket, hiszen például arra hívják fel a figyelmünket, hogy augusztusra tervezett időpontban feltehetően nem fognak fázni a bajai busók:

 

Forrás:Trollbusó facebook oldal

 

A plakátokat látva többen már visszakoznak Baján. Véleményük szerint mégsem kellene busójárást tartani városunkban, ha ez ennyire bosszantja a mohácsiakat, hanem inkább előtérbe helyeznék a környék nagy történelmi eseményeivel kapcsolatos megemlékezéseket. Első lépésben például  2026-ban  egy török ellen vívott nagy vesztes csatánkat játszanák újra Baján az 500. évforduló emlékére. "- A Sugovica néha úgyis úgy néz ki, mint a megáradt Csele - patak, így helyszínnek Baja lenne az ideális. Már csak a megfelelő embert kell megkeressük II. Lajos szerepére." - nyilatkozta a Sugóparti híreknek az egyik főszervező.

 

 De hogy ne kelljen még 9 évet várni tétlenül a nagy akciónkig, ezért meghirdetnénk a Baja - Mohács Mém - háborút. Várjuk a mohácsi és a bajai "művészek" humoros alkotásait egyaránt a témában a szerkesztoseg@sugopart.hu email címre.Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment