2024. 14. Örs, Stella

Humor

Betiltják a bohócokat is

Antal Tibor | 2022. Április 10. 06:32:51 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A fotók illusztrációk

Egy nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Baján vendégszereplő Mr. Gerald cirkusz programjában a hagyományoktól eltérően nem szerepelnek állatok. Nem gazdasági megfontolásból, hanem mert a társaság az első állatmentes és állatvédő cirkusz Magyarországon. Nem csoda a jelenség, hiszen az utóbbi években fórumunkon is felerősödtek azok a hangok, melyek az állatok idomítása közben ért bántalmazásokra hívták fel a figyelmet.

Az állatok szerepeltetése egyébként már több országban be van tiltva a Európában, és az összes cirkuszi produkciót megvizsgálva most újabb lépésekre szánja rá magát az unió. Először is betiltják a bohócokat, mert milyen gáz, hogy valakinek úgy kell megkeresnie a kenyérrevalót, hogy hülyének teteti magát. Másrészt akrobatikus számok sem lesznek, mert azok meg veszélyesek, hiszen volt már belőle több baleset.

De akkor mégis mit láthat majd a nagyérdemű? Ezt még pontosan nem tudhatjuk, de a felügyelő szervek a következő műsorszámokat ajánlják, melyeknél garantáltan mindenki véresre tapsolhatja tenyerét:

  • Egymással fasírtban lévő lányos és fiús anyák, anyósok rendezik szóban nézetkülönbségeiket a nagyközönség előtt.
  • Egy helyi férfi feleségét, és barátnőjét bemutatják egymásnak a porondon.
  • Politikusok lejárató kampányaikat olvassák fel egymásnak.
  • Rivális focicsapatok rajongói csapnak össze egymással puszta kézzel, illetve közepes méretű berendezési tárgyak felhasználásával.
  • Helytelen parkolásokat bemutató fotókat mutatnak be egy kivetítőn, amihez élőben hozzá is szólhat a nagyérdemű.

Várjuk olvasóink ötleteit, mivel lehetne még színesebb egy XXI. századi vándorcirkusz produkciója!

hozzászólok