2024. 14. Örs, Stella

Humor

Meghosszabbítják a falusi csók igénylési határidejét:)

Antal Tibor | 2022. Június 09. 20:35:17 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Egyre népszerűbb a falusi csók Fotó:Getty Images

A napokban olvashattuk, hogy a kormány meghosszabbítja a falusi CSOK igénylési határidejét, június 30. helyett december 31-éig lehet majd kérni a támogatást. De ettől egy sokkal népszerűbb döntést is hoztak a honatyák, amire feltétlenül szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét. Június 10-től ugyanis egészen az év végéig a falusi CSOK mellett falusi csókot is lehet igényelni kizárólag a Baja környéki településeken Dusnoktól – Hercegszántóig, illetve Alsónyéktől – Tataházáig.

A falusi csókkal kapcsolatban megkérdeztük a környékbeli polgármestereket is, akik egyelőre csak pozitív dolgokat tudtak felsorolni. Elmondásuk szerint hatalmas az érdeklődés a falusi csók iránt, ma este 8 órától már sorok állnak a hivatalok előtt, nők és férfiak vegyesen, hogy holnap elsőként tölthessék ki a jelentkezési lapot. Bár a kivitelezésről még nem sokat tudunk, de annyi mindenesetre kiszivárgott, hogy a hatályos hivatal elsőként garai, sükösdi és szeremlei lányokkal, valamint katymári, dávodi és felsőszentiváni fiúkkal szerződött le munkavállalóként. A jelentkezők közül a fiúk persze csak a lányokhoz jelentkezhetnek, lányok pedig fiúkhoz, 18 év alattiak pedig csak szülői felügyelet mellett vehetik igénybe a falusi csókot. Fontos még kiemelnünk, hogy a társadalombiztosító egyelőre személyenként csak egy falusi csókot finanszíroz, ezen az alkalmi pároknak csak kölcsönös szimpátia esetén lehet változtatni.

Falusi csókra egyébként nemcsak pályázni lehet. Várhatóan a nyári falunapokon is eldugott, romantikus helyszíneken önkéntes falusi csók pontok fognak üzemelni, akárcsak az előző években, évtizedekben is mindig:)

hozzászólok