2023. Október 2. Petra

Vélemény

Közérdekű adatigénylés

Szabó Richárd | 2020. Feburár 14. 19:38:36 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Szabó Richárd Fotó:Baja.hu

Szabó Richárdtól (Lángosos Ricsi) kaptuk az alábbi levelet:

Közérdekű adatigénylést nyújtottak be a Baja Vagyon Zrt-hez az Átlátszó KI-MIT-TUD közadatigénylő rendszerén keresztül, melyben arról érdeklődnek, hogy milyen jogviszonyban állok Baja Vagyon Zrt.-vel, valamint mennyi fizetést kapok ezért.
Nincs ebben semmi különös, bár ha engem kérdezett volna az illető magam is szívesen válaszolok rá, így ezt most nyilvánosan teszem meg.

Megelőzendő a politikai színezetű támadásokat és mert egyébként ebben semmiféle titok nincs elmondom, jelenleg a Baja Vagyon Zrt. alkalmazásában állok. A feladatom az városi adományház létrehozása és annak későbbi működtetése.

Az állandó adományház létesítéséről már februárban hírt adott a baja.hu, amikor a városvezetés megköszönte a decemberi adománygyűjtő akcióban nyújtott segítséget az abban részt vevőknek:

http://baja.hu/index.php/aktualis-hirek/item/10484-allando-adomanyhaz

A decemberi akcióban is teljesen ingyen vettem részt, ahogyan a korábbi hasonló akciók során sem vettem fel sohasem fizetést a munkámért.
A piac épületében létesülő állandó adományház működtetése folyamatos feladatokat ró majd rám, hiszen nem egyszeri akciókról, hanem folyamatos munkáról beszélünk, ezért pedig fizetést kapok a Baja Vagyon Zrt-től. Egészen pontosan nettó 220 000 Ft-ot havonta.Ebből az összegből havonta 110.000 forintot a helyi egyesületeknek és segélyszervezeteknek ajánlok fel. Ahogy a bizottsági tiszteletdíjam 100 %át a Bajai Gyermekosztály alapítványának utaltatom.
Tehát a maradék 110.000 forint marad megélhetésre és a magántartozásaim törlesztésére. A havi 110.000 forint felajánlásomat a testületi tagoknak ha kell havonta bemutatom.
Hosszú távon az adományház részeként szeretnénk létrehozni egy bajai újrahasználati pontot is, ahogyan az Budapesten már több helyen működik. Itt a lakosság majd leadhatja a feleslegessé vált használati tárgyait, melyeket egy internetes oldalon közzé fogunk tenni és nehéz sorsú családok elvihetik az itt leadott dolgokat.


Tisztelettel: Szabó Richárd

Portálunk vélemény rovata helyt szeretne adni olvasóink írásainak ezért várjuk cikkeiket szerkesztoseg@sugopart.hu címre. A megjelent írások nem a szerkesztőség véleményét tükrözik, azokért felelősséget nem vállalunk.

hozzászólok