2021. 3. Kornélia

Uncategorized

Majális helyett “maszkabál”

www.baja.hu | 2020. Április 28. 09:48:37 | Utolsó frissítés: 10 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Hatályba lép május 1-jétől a szájmaszk viselését kötelező önkormányzati rendelet – tájékoztatott videóüzenetben Nyirati Klára polgármester. Az elöljáró köszönetet mondott a bajaiaknak, amiért fegyelmezetten élik a mindennapjaikat, ugyanakkor figyelmeztetett: mindannyiunk érdekében óvatosnak kell lenni továbbra is. – írta Baja.hu

– Nem tudjuk, hány fertőzött él köztünk, ezért különösen fontos a maszk, amivel védjük azokat, akik velünk szemben állnak. A fegyelemnek köszönhető, hogy még nincs nagy baj, de nem tudhatjuk, mikor jön el az az idő, amikor félni kell. A kormányrendeletek szabályozzák a mindennapjainkat. Ha a kormány enyhít a szigorításon, akkor mi is enyhítünk, most azonban azt kérem: vegyék komolyan az önkormányzati rendeletet, viseljenek maszkot, szabadban pedig figyeljenek a biztonságos távolságra – részletezte a városvezető.
A rendelet értelmében kötelező lesz a maszk viselése üzletekben (a vásárlók részére), a taxikban (a sofőr és az utas részére is), a buszokon és buszmegállókban (az utasok részére), valamint a közterületi árusítóknál való vásárlás során a vásárló részére. Mulasztás esetén helyszíni bírság szabható ki. Az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. a város minden háztartásába eljuttatott 2-2 db mosható maszkot, ezeken kívül azonban bármely egyéb típusú maszk, de akár sál vagy kendő is használható az száj és az orr eltakarására.

hozzászólok