2024. 20. Friderika

Sport

Zomborban nyert tornát a LUA U11

LUA facebook oldala | 2024. Szeptember 02. 14:27:44 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:LUA facebook oldala

Vasárnap Szerbiában Zomborban szerepelt a LUA U11-es gárdája, amit meg is nyert. Erről így tudósított az egyesület közösségi oldalán:

A tornán 12 csapat vett részt amit a szervezők 3 db 4-es csoportra osztottak. Az ellenfeleink: Polet, Hajduk valamint az FK Orange csapata volt. A nagy meleg mellett kihívást jelentett, hogy a szerbeknél más szabályok vannak érvényben ennél a korosztálynál. Ezekről az újdonságokról már az első mérkőzést megelőzően beszélgettünk, így tudtuk, hogy mi lesz a végső győzelem kulcsa. Az első mérkőzést magabiztosan 4:0-ra megnyertük a Polet ellen. Következett a Hajduk ahol nagy arányban 9:0-val már tovább lőttük magunkat a csoportkörből. A csoport utolsó meccse döntött az első hely sorsáról, itt fizikálisan nagyon erős ellenféllel szemben akik a durvaságtól sem riadtak vissza, egy gyengébb játékot nyújtva 2:0-ás vereséget szenvedtünk. A negyeddöntőben az AFK Ada volt az ellenfelünk ahol a gyerekek ismét megrázták magukat és sima 4:0-ás győzelem lett belőle. Az elődöntőben a helyi szervező által felkonferált szuperligás Teksctilac következett. A lendületünk és az elszántságunk megmaradt, és ennek eredményeképp győzelmünknek köszönhetően a döntőbe jutottunk.

A döntőben az az FK Orange következett akik a csoportmeccsek alkalmával legyőztek minket. Azon a mérkőzésen rengeteg kemény és olykor durva szabálytalanságot is elkövetett ellenfelünk. Akaratban, keménységben és bátorságban is jobbak voltak akkor. A döntő előtt átbeszéltük, hogy mi az amin változtatni kell, és mi kell ahhoz hogy a kupát haza vigyük. A gyerekek érezték, hogy azon a csoportkörös meccsen nem mutatták meg az igazukat arcukat. A döntőben viszont ismét azt a mindenre elszánt harcos, kemény és a győzelem érdekében mindent alárendelő csapatot láthattuk akit korábban oly sokszor megszoktunk. Az első perctől láttam a csapatomon, hogy mindenképp vissza akarnak vágni a korábban elszenvedett vereségért. Végül nagy küzdelemben 2:1-es győzelmet arattunk. Összességében a tikkasztó hőség ellenére ismét szenzációsak voltak a gyerekek. Az új szabályokhoz, egy számunkra teljesen más játékfelfogáshoz sikerült az első perctől fogva kiválóan alkalmazkodni. Véleményem szerint ezen a napon is teljesen megérdemelten lettünk torna győztesek. Minden játékosomra nagyon büszke vagyok!

Gratulálok gyerekek! Csak így tovább!

hozzászólok