2024. 20. Friderika

Sport

Új csapat, új edzők

Sajtóközlemény | 2024. Szeptember 04. 04:37:41 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

BASKETBAJA SE: Nyakunkon az új idény, rengeteg változás, fejlesztés, jelentős erősítések és bővülés.

Könyv, toll, tinta, ceruza….

Ezzel szokták kezdeni az iskolai bevezetőket.

A BASKETBAJA-nál kicsit más szavakat használunk az idény kezdetekor: Sugópart (futás), súlyzók, erősítés, terem, ugrálókötél, labda, stb.

Így kezdődött a felkészülés csapataink számára augusztusban. Nehéz feladat elé nézünk, mint Egyesület, játékosokat, edzőket és vezetőket is beleértve, hiszen a 2023/2024-es idény eredményeit elérni, esetleg felülmúlni nagyon nehéz lesz. A kihívás óriási, de – ahogy látjuk az edzéseken – a lendület is az.

Jelentős (pozitív) változások mentek végbe az Egyesületnél. Ezt egy-két bekezdésben felsorolni lehetetlen, így inkább, ha megengedik, korosztályonként megyünk végig és a végén beszélünk az infrastrukturális fejlesztésekről is.

A, BASKETBAJA SE Felnőtt NB2-es csapat

Nagy megtiszteltetés és Öröm számunkra, hogy bejelenthetjük: hivatalosan is: A BASKETBAJA SE felnőtt csapatot indít az NB2-es Magyar Bajnokságban a 2024/2025-ös szezonban! Erről egy külön cikkben fogunk írni később és tájékoztatjuk a kosárlabda szurkolókat a részletekről.

B, BASKETBAJA SE: U19-es Junior csapat

Nagy változások mentek végbe junior csapatunknál. Kajtár Zsolt tavaly remek munkát végzett a 2006/2007-es korosztállyal, melynek eredményeképpen országos regionális döntőt játszottunk. Az együttes tagjaihoz idén csatlakozik az országos döntőn 7. helyezést elért 2008-as korosztály is.

Szabó Norbert és Bánóczky Bencéék 6 éves „kalandja” véget ért a júniusi óriási sikerrel és a továbbiakban mindkét korosztály a juniorban indul. Személyes véleményem, hogy a sikeres 2007-es és az országos 7. 2008-as korosztály együtt az elkövetkezendő két-három évben egy nagyon erős junior csapatot alkothat.

A csapat tehát adott, Kajtár Zsolt edzői kvalitásait, győzni akarását már ismerjük, így abszolút optimistán tekintünk a jövőbe. Annál is inkább, hiszen segítsége is érkezett az Egyesülethez: hosszú idő után hazatért Bajára a sokszoros válogatott, Magyar Bajnok, Magyar Kupagyőztes Kovács Péter, aki tudásával, tapasztalatával Kajtár Zsolt segítségére lesz a Junior A csapatnál és a Junior B csapat edzői feladatait is ellátja (zárójelben jegyzem meg, hogy a felnőtt NB2-es keret allappillére is lesz nagy örömünkre).

Junior fiaink már augusztus elején elkezdték a felkészülést napi két edzéssel, hiszen jövő hét szombaton (2024.09.07) már sorsdöntő előselejtezős tornát játszanak Budapesten: a kétnapos tornán a Baja mellett a Jászberény, a MAFC és a PVSK csapatai vesznek részt.

Erős mezőny és csak az első jut tovább. Fel van tehát adva a lecke, de nem féltjük a csapatot. Együtt, egységben sikerülhet a továbbjutás.

B, BASKETBAJA SE: U16-os Kadett csapat

Jelentős változás ennél a korosztálynál is volt: ha nem is a keretben, de edzői fronton. A csapat irányítását augusztustól Szabó Norbi vette át. Norbi munkáját a tavalyi kadett 7. hely után nem kell bemutatni. A csapat jó („tripla tornyaink” Gyurci, Áron és a Bátaszékről érkező 201 cm magas Heberling Dani különösen nagy erőt jelentenek palánk alatt), motiváltak és kiegészülve ügyes mezőnyeinkkel akár főtáblára is esélyesek. Szerencsére – köszönhetően a júniusi kadett eredménynek – nem kell előselejtezni, csak szeptember végén kezdünk mindjárt a selejtezőben.

És akkor itt az újabb visszatérő! Szabó Norbert munkáját és a fiúk felkészülését nem más, mint Pongó Martin segíti (Nála is megjegyzem, hogy a felnőtt NB2-es keret másik allappillére is lesz Kovács Péter mellett).

Az elnökség bízik benne, hogy ennél a korosztálynál is sikerül egy jó idényt futni.

C, BASKETBAJA SE: U14-es Serdülő csapat

Biztosan sokan emlékeznek a 2023/2024 bajnokság Dél-Dunántúli Regionális Döntőjére áprilisban a Kozármisleny ellen.

Piukovits Olivér és Szabó Norbi csapata akkor vitatható körülmények között maradt alul az oda-visszavágós döntőben.

A jelen idényben, megerősödve néhány fiatallal (U13) nagy feladat vár rájuk, hiszen már a jövő héten szombaton (2024.09.07) már sorsdöntő előselejtezős tornát játszanak, ráadásul hazai pályán a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban. A kétnapos tornán a Baja mellett a Kozármisleny (vissza lehet vágni), a Kiss Lenke Akadámia A csapata és a  Keresztúri SE csapatai vesznek részt.

Erős mezőny és csak az első jut tovább, de csapatunk ügyes játékosokból áll és nagyon bízunk benne, hogy sikerülhet a továbbjutás, majd később esetlegesen a főtáblára kerülés Olivéréknek.

D, BASKETBAJA SE: U13-as Serdülő csapat

Az előző szezonban Pálkerti Norbert csapata dél-keleti regionális döntőbe jutott nagy meglepetésre, ahol a 2. helyet szerezték meg és ennek köszönhetően szerepelhettek a Debrecenben megrendezett Jamboree-n is. A csapat idén szintén a Regionális Bajnokságban indul, illetve tervek vannak ennél a korosztálynál a VIBA Liga indulása is.

A csapat Norbi vezetésével rengeteget fejődött és ennek köszönhetően néhány játékos az U14-es bajnokságban is szerephez juthat 2024/2025-ös szezonban.

A Fiúk nagyon motiváltak, az edzésre járási arány már augusztusban is kiemelkedő volt, így Norbinak és az Elnökségnek minden oka megvan, hogy bízzon egy jó idényben itthon és esetlegesen külföldön is, melyek októberben kezdődnek.

E, BASKETBAJA SE: U12-es Gyermek csapat

Az előző szezonban Weidinger Yvette tanítványai remekül helyt álltak adott estben még a Kecskeméti Akadémiák csapatai ellen is.

Yvette Néni vezetésével ezt a tanulási folyamatot, „pályát” szeretnék folytatni idén is és minél jobb eredményeket elérni az októberben induló bajnokságban. A csapat jó felépítésű és idén már heti négy edzéssel készülnek az ellenfelek ellen.

F, BASKETBAJA SE: U11-es Kenguru csapat

A korosztály nem, viszont a csapat tagjai és Mándity Máté személyében edzőjük is új. Előkészítő csoportjaink és edzőik Magdi néni, Márta néni és Yvette néni munkájának köszönhetően teljes U11-es korosztály tudunk indítani, melynek a 2024/2025-ös szezonban Máté lesz az edzője.

A srácok előtt nem lesz ismeretlen a kosárlabda, hiszen az előző idényben az előkészítő csoportokban pallérozódhattak, sőt tudásukat több alkalommal a Pósta Csarnokban be is mutathatták az érdeklődőknek.

ÖSSZEGZÉS

A fentieket olvasva talán nem túlzás kijelenteni: lesz feladat bőven az idén is Egyesületünkben. Illetve, ami a legjobb hír: rengeteg mérkőzést fognak játszani korosztályaink, mely mérkőzések, tornák rendezését szeretnénk a legtöbb esetben Bajára hozni azért, hogy a Kedves Szülők, Szurkolók és Sportbarátok lássák játszani a több, mint 150 játékosunkat (előkészítőket is beleértve).

Az Egyesület Elnöksége, stábja mindent megtesz azért, hogy Fiaink idén is jól érezzék magukat, örömmel jöjjenek edzeni, játszani – egyszóval érdemes legyen BASKETBAJÁSNAK lenni.

A korábbi fejlesztések (csarnok, konditerem, kisbusz, öltözet) után további beruházások történtek, történnek.

Ilyen például, hogy 5 millió Ft-os beruházással világításfelújítás történt a nyáron a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban. Újabb kisbusz vásárlására kapott egyesületünk engedélyt (16 millió ft), melyet 2025. januárra tervezünk.

Közel 4 millió Ft-ért vásároltunk és vásárlunk mezeket, pólókat, utazó szereléseket, melyeket szeptemberben kapnak meg a gyerekek.

Elnökségi döntés, hogy utazáskor minden korosztály – a legkisebbek is – vagy ebédet, vagy egységcsomagot (szendvicsek, víz, gyümölcs) fog kapni, így a szülőknek erre sem lesz gondjuk az idén.

További tervek is szerepelnek terítéken, melyeket időben jelezni fogunk a Játékosok, a Szülők, Tagok felé. Idén is törekszünk a megfelelő szakmai képzésre és az anyagi stabilitásra!

Bízunk benne, hogy a 2024/2025-ös idény végén is együtt örülhetünk a jó eredményeknek, játékosaink fejlődésének.

Ehhez kívánunk a BASKETBAJA ELNÖKSÉGE nevében jó egészséget, kitartást, sérülésmentes idényt, egységet a csapatokban és az Egyesületnél és jó szurkolást!

hozzászólok