2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Visszavágott a Kalocsa

Antal Tibor | 2016. Április 03. 23:24:16 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Férfi Kézilabda

NB II Dél – nyugati csoport 17. forduló

Bajai KSE – Kalocsai KC 21 – 25

 

 

Ősszel hatalmas bravúrnak számított, hogy az újonc Bajai KSE győzni tudott a tavalyi bajnok Kalocsa otthonában, hiszen ez volt a bajai gárda első NB II-es győzelme. Azóta egyre jobban játszik Gál Géza csapata. Legutóbb például a listavezető, és eleddig veretlen NEKA gárdáját is két vállra fektette, ráadásul idegenben. Így vasárnap a “Paprikaváros” legjobbjai ellen is minden hazai drukker  újabb hazai  sikert várt.  A vendég szurkolók viszont nem, kiknek maroknyi csoportja síppal – dobbal – nádi hegedűvel biztatta kedvenceit.

 

 

Az első 15 perc szoros volt, majd a félidő második részében 2 – 3 góllal elhúzott a Kalocsa. A szünetben 11 – 8-at mutatott az eredményjelző.

 

 

A különbséget a második játékrészben fokozatosan növelték a vendégek. Az utolsó 5 perc beköszöntével már 24 – 16-ra is vezettek, ám egy kiállítás és piros lap következtében mindjárt faragtak a bajaiak a hátrányból hármat, majd a már kiegészült csapat ellen is vágtak egyet. Így három perccel a vége előtt csak 4 volt a különbség, ráadásul a Baja heteshez jutott. A büntetőt azonban a végig remekül védő vendég kapus kifogta, és 3 helyett gyorsan ismét 5 lett a különbség, amivel minden eldőlt.

 

A végeredmény: Bajai KSE – Kalocsai KC 21 – 25

 

 

Mestermérleg:

 

Gáll Géza (Bajai KSE): Tudtuk, hogy nehéz lesz a mérkőzés, nagyon jó a Kalocsa állománya. Sajnos nekünk betegség és eltiltás miatt két meghatározó játékosunk hiányzott (Káloczi Krisztián és Novica Pasaljic) , Zapetán Csaba pedig sérült volt, így csak ezt tudtuk kihozni a mai meccsből.

 

Kolics János (Kalocsai KC)  Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, három videóból 141 szakaszt értékeltem ki, a Baja Holler elleni, a NEKA elleni és a mi őszi meccsünkből. Úgy érzem, hogy a játékosok maximálisan betartották azokat a szempontokat, amivel készültünk. Azt nem gondoltam, hogy ennyire sima lesz, volt közte 8 is, és még több is lehetett volna. A végén elkapkodtuk a helyzeteinket, és értelmetlen szituációkat teremtettünk magunknak, labdát veszítettünk abból valamelyest feljött az ellenfél, de úgy érzem, hogy teljesen megérdemelten nyertünk, és gratulálok a csapatomnak.

 

A 17. forduló összes eredménye:

 

2016. március 26. szombat

16:00   Szigetvári KSE   – NEKA   21 37

2016. április 2. szombat

16:00   Rinyamenti KC   – Mecsek Takarék   26 27
17:00   Izzó SE   – Holler UFC   21 22
 
2016. április 3. vasárnap
14:00   Hőgyészi SC   – MK Pelikán-Siklós KC   22 27
15:00   Sport36-Komló U23   – Pécsi VSE II   23 32
16:00   Bajai KSE   – Kalocsai KC   21 25

 

 

A tabella állása

 

 

Forrás:iroda.keziszovetseg.hu

 

Facebook galériánk:

 

hozzászólok