2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Vége az álmoknak

Antal Tibor | 2021. Július 24. 03:57:26 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Tokió, 2021. július 24. Gálos Roland (pirosban) és a kazah Serik Temirzsanov küzd a férfi ökölvívók 52-57 kilogrammos súlycsoportja selejtezőjének első fordulójában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Kokugikan Arénában 2021. július 24-én. A magyar versenyző egyhangú pontozással kikapott. MTI/Kovács Tamás

Magyar idő szerint szombaton 5.30-kor kezdte meg olimpiai szereplését egyetlen magyar ökölvívóként a Gálos Roland. A Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE 26 éves négyszeres magyar bajnoka az 57 kg-os súlycsoportban a kazah Serih Temirzhanovval csapott össze, aki az ázsiai kvalifikáción lett harmadik, és jutott ki az ötkarikás játékokra. Sajnos a 23 éves kazah kezdett jobban, aki fél telt elteltével egy jobb csapottal betalált, és bár nem volt megrendítő az ütés, a vezetőbíró számolt is Rolandra. Ezzel az első menet el is ment, és sajnos a másodikban is a kazahot látták jobbnak a pontozók. Ebben a menetben is számoltak klasszisunkra, de ennek okát a mérkőzést közvetítő Kovács “Kokó” István sem értette. A harmadikban a bajai fiú mindent megpróbált, de be kellett látni, a mai nap a Bocskai emlékverseny 2019-es győztese jobbnak bizonyult. Roland egyébként ugyanezt a viadalt kétszer is megnyerte (2019-ben sérülés miatt nem indult).

Így bár Gálos Roland bár mindent megtett a felkészülés során mégis Egyhangú pontozással 5 – 0-ás győzelemmel a kazah Temirzhanov jutott tovább.

Így is gratulálunk Rolandnak, és edző édesapjának Gálos Tamásnak, hiszen hosszú út állt mögöttük, míg eljutottak idáig. Érdekesség, hogy a következő mérkőzésen az amerikai Duke Ragan is legyőzte az esélyesebbnek tartott francia Samuel Kistohurryt, így ő lesz a kazah ellenfele a következő fordulóban.

hozzászólok