2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Vége a bajai felnőtt focinak?

Antal Tibor | 2018. Augusztus 09. 11:20:11 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Hetek óta terjeng a zuhanyhíradóban, hogy a Bajaszentistváni SK hiába nyerte meg a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság  déli csoportjának küzdelmeit, és nevezett be a megyei II. osztály déli csoportjába, nem fog tudni elindulni a pontvadászatban, mert olyan kevés játékosa maradt. Pedig a szezon már most szombaton megkezdődne a “Szentetyien” számára, amikor is hazai pályán a tavalyi ezüstérmes Géderlakot fogadnák.

 

Itt még mindenki boldog Fotó:Bajaszentistváni SK facebook oldala

 

Annyi biztos, hogy a csapat elnöke Moóri József az elnökséggel együtt augusztus 8-i hatállyal lemondott. Hogy ki veszi át a csapatot erről szintén terjengnek hírek, de ezeket hivatalosan még senki nem erősítette meg. Többek között Aranyos Dániel, a városi focipályákat üzemeltető BSK Kft. elnökének neve is felmerült, aki egyelőre konkrétumokat nem tudott mondani.

 

– A tavalyi szezon előtt beszéltünk arról a lehetőségről, hogy esetleg közösen fogjuk üzemeltetni a Bajaszentistvánt, de akkor végül nem született megállapodás. Eddig nem kaptam megkeresést, illetve ma délelőtt egy email formájában, de ez két nappal a bajnokság előtt azért nem a legszerencsésebb. Nem zárkózok el a lehetőségtől, de ettől azért több konkrétum kell egy megegyezéshez. – nyilatkozta az ügyvezető a Sugóparti Híreknek.

 

Kerestük az MLSZ Bács – Kiskun megyei igazgatóságát is az ügyben, de egyelőre nem tudtuk őket elérni.

 

Elértük viszont a gárda edzőjét is Szólik Gábort, aki arról tájékoztatott minket, hogy valóban igaz, hogy játékoshiánnyal küzdenek.

 

– Sajnos a bajnokcsapat 17 fős kerete 12-re szűkült a nyáron (10 mezőnyjátékos és két kapus). Onhausz Erik és Losonczi Viktor abbahagyta, Rebenszki László hazaigazolt Vaskútra, Pintér Roland pedig egy korábbi egyesületéhez Kalocsára. Rajtuk kívül Gyenei Tamást is elveszítettük, aki sérüléssel küszködik. Igazolni pedig sajnos nem tudtunk helyettük senkit. Ennek ellenére mi július közepén heti két edzéssel megkezdtük a felkészülést a bajnokságra, ám a létszámunk miatt nem kötöttünk le edzőmérkőzéseket. Hogy mi folyik az elnökségben azzal mi nem foglalkozunk, csak a játékra koncentrálunk. Pénteken is lesz edzés, ott sok minden el fog dőlni. Mi úgy készülünk, hogy lesz meccs szombaton.

 

Szólik Gábor még bizakodik

 

A másik bomba hír, hogy a Bajai Labdarúgó SE több utánpótlásedzője is szinte teljes csapattal a rivális  Labdarúgás Utánpótlása Alapítványhoz szerződött. Csengő Lajost (U7 – U9), és Éber Elődöt (U11 – U13) kb. 40 – 50 gyerek követte a LUA-hoz, így teljesen bizonytalan a hogyan tovább a Bajai LSE háza táján.

 

Csengő Lajos itt még egy BLSE táborban

 

– Velük együtt Éber Erik is távozott, aki a női csapatunk trénere volt, de azzal kapcsolatban hogy nem indítunk női csapatot a következő szezonban már februárban döntés született.  Maradt az egyesületnél az edzőink közül Evanics Zoltán, Viszmeg Balázs, illetve Budai Róberttel és Koch Tamással is van megegyezésünk. Meglátjuk hány gyerek marad a csapataikból. Augusztus második felében dönt az elnökség arról, hogy melyik korosztályokban vág neki a bajnokságoknak. – nyilatkozta Búcsú Lajos, a BLSE elnöke a Sugóparti Híreknek.

 

Búcsú Lajos elnök egyesülete nehéz helyzetbe került

 

A Bajaszentistvánon és a BLSE-n kívül még két labdarúgó egyesület ténykedik a városban. A Kovács József irányította Kinderball SE, mely a napokban focitábort tart a Vasváriban, valamint a Nagy György vezette Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány, melyet tavaly neveztek ki MLSZ Régiós Utánpótlás Alközponttá. Egy probléma van csak, hogy egyikük sem rendelkezik felnőtt gárdával.

 

 

 

 

 

 


hozzászólok