2021. 17. Zsófia

Sport

Triatlonos utószezon

Mogyi SE facebook oldala | 2021. Szeptember 02. 06:08:46 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Mogyi SE facebook oldala

“Utó”szezon: Olimpiai Reménységek Versenye, Lengyelország – E.ON Triatlon Gála, Balatonfenyves

Az elmúlt hétvégén rendezték Lengyelországban a Triatlon Olimpia Reménységek versenyét, melyen a hagyományos módon a cseh, lengyel, szlovák és magyar válogatott versenyzői mérettetik meg magukat. Idén egyesületünkből Vas Eszter és Czigány Bánk harcolta ki első körben a válogatott szereplést, viszont a rendezőség a verseny előtt megváltoztatta a korosztályokat és így csak Eszter utazott ki a versenyre, ahol serdülőként az Ifi korosztályosokkal indult együtt és az előkelő 10. helyen végzett élete első nemzetközi versenyén, amelyet reméljük majd egyre több fog követni a közeljövőben.

Rendhagyó módon a tegnapi napon is triatlon verseny volt, hiszen a nyár utolsó napján rendezték az E.ON Triatlon gálát Balatonfenyvesen. A gálára 20 férfi és 16 nő kapott meghívást, köztük Faldum Gáborral. A lebonyolítási forma is rendhagyó volt, az előfutamban 2 szer kellett egymás után teljesíteni a távot megállás nélkül ( 300 m úszás-4 km kerékpár -1 km futás -300 m úszás-4 km kerékpár -1 km futás) és az első teljes táv után minden szám után az utolsó 3 férfi illetve 2 női versenyző kiesett az így megmaradt 10-10 versenyző indulhatott az 1 óra szünet után megtartott döntőben (400m úszás – 6 km kerékpár – 1,5 km futás).A végeredmény a két futamban elért helyezési számok összeadódásával keletkezett. Gábor az előfutamban úszás-kerékpáron az élmezőnnyel haladt, majd az első kör futáson Lehmann Csongorral elszakadva külön versenyt vívtak a futam második felében, melyből Csongor jött ki győztesként és ő vihetett 1 helyezési számot a döntőbe. A döntő hasonló koreográfia szerint zajlott, kerékpár végéig együtt haladt a mezőny a futáson pedig Gábor és Csongor külön csatája volt a győzelemért és itt is Csongi volt egy picivel gyorsabb, így Gábor a második helyen végzett a gálán a friss U-23as Világbajnok Lehmann Csongor mögött.

Folytatásban Eszternek már tényleg egy kis pihenő jön, Gábornak pedig szinte most kezdődött csak a szezon második fele, irány a külföldi versenyek ismét, hosszú távú Világbajnoksággal és olimpiai távú Európa Bajnoksággal a célkeresztben.- írta a Mogyi SE közösségi oldalán.

hozzászólok