2021. 17. Zsófia

Sport

Sportpályával gazdagodott az MNÁMK

Fiedler Antal | 2021. Augusztus 30. 14:42:52 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A pontosan egy évvel ezelőtt átadott sportcsarnok szomszédságában most egy újabb sportlétesítmény készült el az MNÁMK-s diákok részére. Az intézmény vezetése nem csak a német nyelv oktatására, a digitális kompetenciák fejlesztésére fektet nagy hangsúlyt, hanem egyértelműen kiáll az egészséges életmód, a sport, a mozgás fontossága mellett. Ehhez igyekszik mindent feltételt megteremteni, így örömmel bocsátja a tanulói rendelkezésére az új sportpályát.

A rekortán borítású, multifunkciós szabadtéri sportpálya futókörrel és távolugró gödörrel az intézmény campusának keleti oldalán található. Az építkezés június közepén kezdődött. A kivitelezést közbeszerzési eljárás során az Everling Építő, Termelő és Szolgáltató Kft. nyerte el. A munkálatok két hónapig tartottak és összesen 63 millió forintba kerültek.

Maga a játékterület 20×40, a rekortán borítás 22×42 méter. Alkalmas kézilabda, röplabda és tenisz mérkőzések megrendezésére, de otthona lehet kispályás focimeccseknek is. A felfestés és a keresztben elhelyezett kétszer két kosárlabdapalánk, igazi csemege a kosarasok számára. A pálya körül elhelyezkedő 150 méteres futókör nagy öröm a szabadidejüket kocogással, futással töltő diákoknak, pedagógusoknak. Az új létesítményhez távolugró gödör is tartozik.

A sportpálya a mozgás tere az óvodásoktól kezdve, az általános iskola tanulói mellett, a gimnazistákig, mindenkinek. Délutánonként, esténként a kollégisták is birtokba vehetik, mert világítótestek övezik. Az intézmény területén megrendezésre kerülő versenyek, sportnapok, sportrendezvények alkalmával sokan használhatják majd az új létesítményt.

A sportpálya megépítésére az MNÁMK fejlesztésének hosszabb távú koncepciója keretében a német és a magyar állam támogatásával került sor.

hozzászólok