2024. Október 18. Lukács

Sport

Történelmet írtak Borotán

Antal Tibor | 2023. Május 29. 12:03:54 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Josip Dulic facebook oldala

Véget értek a megyei II.osztályú labdarúgó bajnokság déli csoportjának küzdelmei is az elmúlt hétvégén. A bajnoki címet annak ellenére nagy fölénnyel nyerte a vajdasági légiósokkal is felálló Borotai SE, hogy az utolsó fordulóban odahaza 2-1-re kikaptak a Mélykúttól. A második helyen egy “északi” csapat a Fönix Foktő végzett, a harmadikon pedig a Dusnok KSE.

-Mikor elindultunk ebben a szezonban, egyértelmű célt tűztünk ki magunk elé: megszerezni a bajnoki címet. Nagyon nehéz volt így játszani, mert tudtuk hogy a Borotán kívül vannak még nagyon jó csapatok a bajnokságban. A játékosok minden meccsen megtettek mindent a sikerért, ami végül is eredményhez vezetett. Nagy köszönet a borotai vezetőségnek,játékosoknak,nézőknek, hogy együtt megszereztük a történelmi első megyei II. osztályú bajnoki címet Borotának- nyilatkozta Josip Dulic edző a Sugóparti Híreknek.

A borotai gárda házi gólkirálya Sasa Nikotovic lett 27 találattal. A bajnoki cím megszerzése ellenére a csapat nem tudja vállalni a megyei I. osztályú bajnokságban való szereplést, mert nincs meg hozzá a megfelelő infrastruktúra.

A megyei II.osztályú bajnokság déli csoportjának végeredménye

Forrás:adatbank.mlsz.hu

A megyei II. osztály déli csoportjának gólkirálya a Dusnok játékosa Bolvári Zoltán lett 30 találattal.