2024. 6. Frida, Ivett

Sport

Tömegek Szöllő temetésén

Antal Tibor | 2015. November 16. 20:23:55 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Talán nem véletlen, hogy ideális labdarúgó időben került sor a november 5-én autóbalesetben elhunyt Szöllősi Tamás temetésére. A gyászszertartásra rengetegen jöttek el szerte a megyéből, hogy leróják kegyeletüket.

 

 

A családon, barátokon és ismerősökön kívül természetesen ott voltak Tamás jelenlegi, és volt csapatársai is, de ellenfelei közül is jó néhányan, illetve az MLSZ Bács-Kiskun megyei igazgatóságának elnöke Losonczy László is tiszteletét tette. Nehéz megtippelni, de körülbelül 500-an kísérték utolsó útjára a kitűnő csatárt, akinek mindössze 22 év jutott.

Az egyházi búcsúztatás után következett a temetkezési vállalat képviselője, aki felolvasta Tamás barátnője Kitti búcsúzó szavait is:

“A legcsodálatosabb társ és a legeslegjobb ember. Kimondhatatlanul fáj a hiányod, hogy nem vagy itt velem. Előttünk állt az egész élet, a közös terveink. Mindenben csak téged látlak, téged kereslek. Várom hogy felhívj vagy üzenetet küldj. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy már nem vagy köztünk és nem fogod a kezem, nem mosolyogsz rám, nem bújsz hozzám. Olyan üres és kietlen minden nélküled. Remélem, hogy most már jó helyen vagy és fentről vigyázol rám Szerelmem. Hiányzol és emléked örökké bennem él s mindig szeretni foglak.”

Ez után Vanó Sándor szavai következték (szintén tolmácsolva) aki tavaly a Híd SC-nél, jelenleg pedig a Kecel FC-nél is edzője volt Szöllőnek, és tragikus halála előtt nem sokkal telefonon beszélt is vele.

Vanó Sándor beszéde:

 

Szöllősi Tamás

A november 5. csütörtök este… futótűzként terjedt a sokkoló hír, Szöllő itt hagyott bennünket. Azóta két érzés kavarog a lelkünkben: a fájdalmas űr és a tehetetlen düh.
A fájdalmas űr, hogy elveszítettünk egy klasszist. Azt mondják „ pótolhatatlan ember nincs”. De van! Az egyik ilyen Te vagy! És nem csak a családodnak, szerelmednek, hanem a játékostársaknak, szurkolóknak és edzőidnek, mindannyiunknak. A másik érzés a tehetetlen düh, a sors iránt, hogy 22 évesen elvett tőlünk.

Sokan szerettek, tiszteltek Téged és az ellenfeleid is elismerték a futballtudásodat. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a tragikus csütörtök óta, nem volt a megyében olyan nagypályás de még kispályás mérkőzés sem, ahol ne emlékeztek volna meg Rólad.
Sőt nem egy helyen még a megyén túl is. Pest megyében a gólkirályok gáláján levetítették az „ollózós gólodat”, másfél száz ember felállva tapsolt.

221 mérkőzésen, 254 gól! Óriási mutató! Egy „csiszolatlan gyémánt” mutatója! Róla, a „csiszolatlan gyémántról”, a gólkirályról ír napok óta számtalan média. A Nemzeti Sport egy egész oldallal adózik a tehetségednek. Ezt a rangot csak a legnagyobbak kapják és úgy ítélték meg Szőllősi Tamás, a mi Szöllőnk méltó rá.

 

Tamás egyik legszebb gólja

 

Nem hiába figyelt most is nem kevés magasabb osztályú csapat. Interjúk sora készült Veled, hiszen mint nyilatkoztad: „életed formájában vagy”.
Rövidke, de sikeres pályafutásod alatt Játszottál Madarason, Siófokon – ahol a Liga Kupán gólt is szereztél, a legjobbak között – , a Bajai LSE –ben NB II – ben és NB III- ban is – innen került be az NB II – s válogatottba -, majd 36 góllal Bács- Kiskun megye első osztályának gólkirálya lettél a HÍD SC – ben és tagja a Bács – Kiskun Megyei Amatőr Válogatottnak , nyár óta a Kecel FC színeiben vezeted a góllövő listát 19 góllal.

Csütörtökön este 7 óra 11 perckor ígérted meg az edződnek, hogy ez a következő mérkőzésen már 20 gól fölött lesz, és bármennyit szabálytalankodnak ellened a védők, nem fogsz reklamálni és nem kapod meg az 5. sárga lapodat…
Fél 8 – kor piros lapot adott a sors… Nem hagyta, hogy november 29-én gólkirály legyél a megyei válogatottak újabb tornáján, és a bajnokság végén. Pedig nagyon akartad… Egy olyan játékost állított ki a sors, aki pályafutása során olyan sportszerűen tudott küzdeni, hogy soha nem kellett idő előtt elhagynia a pályát.

Most igen…

Ezt a visszafordíthatatlan téves kiállítást, máig nem tudjuk feldolgozni. Szöllő nélkül üres az autó, ami az edzésre visz minket, üres az öltöző, üres a pálya…
Csak lelkünk nem üres, tele van fájdalommal. Futballisták, edzők, szurkolók, szerettünk Téged. Szívünk mélyén ott marad a szeretet és a fájdalmas gyász.
A 11 – es számú mezt, csapatodban nem veszi fel senki más… mert az csak a Te mezed és abban kell valahogy segítened, hogy nyerjük a meccseket. Mert nyerni szeretnénk és most már legfőképpen az emléked miatt! Tudja mindenki, hogy ez a csapat már nem az a csapat, ahol nagyrészt a Te góljaid, a foci iránti alázatod, az emberi tisztaságod formált egyre sikeresebbé . Hinni akarjuk, hogy”odaát” is vannak pályák, ahol tovább rúghatod a gólokat! És egyszer talán újra együtt nyerjük a meccseket…

Nyugodj békében Szöllő…

 

 

A búcsúztatás után az Edda együttes Lelkünkben című dala következett, és a koporsót betették a temetkezési vállalat speciális járművébe, majd a tömeg végső nyugvóhelyére kísérte a többszörös gólkirályt.

 

 

A koszorúk nem csak hogy elborították a sírt, de sok csak mellé fért el. Az egyik közepébe egy focilabda is került.

 

Így búcsúztak a csapattársak

 

A Kecel FC egy serleget adott a családnak Szöllő emlékére, melyre csodálatos statisztikája volt ráírva: 221 mérkőzésen, 254 gól.

Hazafelé megálltam ismét a baleset helyszínén is, Bácsbokod is Baja között a 63-as kilométerkőnél.

 

 

Az alkalmi keresztnél sok mécses gyűlt össze az utóbbi másfél hétben. A baleset okairól hivatalosat azonban továbbra sem tudunk, de ahogy megkapjuk az információkat a rendőrségtől, természetesen tájékoztatjuk olvasóinkat.

Nyugodj békében Tamás!

hozzászólok