2024. 5. Adrián, Györgyi

Sport

Kovács Dániel győzött Szlovéniában!

Kurityák Mihály | 2015. November 16. 00:38:13 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Judo

 

A viadalon a teljes serdülő és ifjúsági válogatottal vettek részt a magyarok, melynek tagja volt három Mogyis versenyző is.

A Mogyi Bajai Judo Clubbot Katzenmajer Kíra, Tóth Eszter és Kovács Dániel Képviselte. Az első napon Kovács Dániel lépett tatamira, és ha már ott volt, esélyt sem adott (Cseh, Szlovén, Szlovén, Szerb) ellenfeleinek. Négy szenzációs győzelem után állhatott fel a 66 kg-os dobogó legfelső fokára.

 

Vasárnap a lányokon volt sor. Mindkét bajai lány 52 kg-ban állt tatamira, ahol az első körben győztesen hagyhatták el a küzdőteret. Eszter egy horvát, Kíra lengyel lányt győzött le. A második körben Eszter vereséget szenvedett szlovén riválisától, így sajnos búcsúzott a további küzdelmektől. Kíra tovább menetelt, előbb cseh, majd holland ellenfelét győzte le. A döntőbe jutásért vereséget szenvedett hazai riválisától, így a bronzéremért küzdhetett. A bronzmérkőzésen Kíra irányított, de elég volt egy apró hiba, amit azeri ellenfele rögtön kihasznált, ezzel a nagyon értékes ötödik helyen zárt. Mindkét lány remekül versenyzett ezen a napon!


A magyar csapat 15 arany-, 10 ezüst-, 10 bronzéremmel toronymagasan az éremtáblázat első helyén végzett!

 

Nem sikerült érmet szerezni a diák C korosztály Országos Bajnokságon!
Budapest, 2015.11.14.

 

Az idén Budapesten került megrendezésre Diák C korosztály Országos Bajnokság. A Mogyi Bajai Judo Club kis létszámú csapattal vett részt a versenyen és sajnos nem sikerült dobogós helyezést elérni.

Az egyéni mérkőzések befejezését követően a korosztály régióinak a csapat versenye következett, amiben több Mogyis is a csapat tagjai voltak. A lányoknál Csete Emma, míg a fiúknál Regajz Ferenc és Bátyity Márk képviselte a dél magyarországi régiót. A csapat találkozón a lányok a második, a fiúk a harmadik helyezést szerezték meg.

Dicséret illet mindenkit, hiszen mindent megtettek a jobb eredmény érdekében, de érmet sajnos nem sikerült szereznünk. Értékelte az eredményeket Gergity Roland edző.

 

 

Eredmények:

 

 50 kg            Péter Ákos                5. hely

 50 kg             Laskai András          7. hely

 36 kg            Csete Emma            7. hely

 

Edző: Gergity Roland

hozzászólok