2024. 28. Hajnalka

Sport

Sztárok a pályán

Antal Tibor | 2022. Január 22. 13:37:32 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók: Pulai Zsóka

Szombaton délelőtt lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Bajai LC. Az ellenfél a PEAC második csapata volt akik 3 – 1-re nyerni tudtak a Petőfi – szigeti műfüves pályán. A találkozó hirtelen jött télnek köszönhetően hóban játszódott, aztán a tél ugye ahogy jött már ment is. De nem ez volt a legmeglepőbb a meccsen, hanem hogy máshonnan ismerős arcokat is lehetett felfedezni vélni a pályán. A középen integető fiú például eddig a kosárlabda sportág szerelmeseinek lehetett elsősorban ismerős, de nézzünk róla egy közelebbi fotót is, hátha akkor többen felismerik.

Igen a kép bal oldalán a megkülönböztető alatt kék mackófelsőben Pongó Martin látható. A Bajai Bácska korábbi válogatott irányítója, aki hosszú éveken keresztül a Kecskeméti TE élvonali csapatában is szerepelt. Mint Koch Tamástól megtudtuk, Martin a kosár mellett a Bajai LC edzéseire is jár, és belső középpályán fog játszani tavasztól. Rajta kívül más érkező eddig nincs, távozott viszont Jeszenszky Roland, Bálity Martin, Princz Gilbert és Bogdán Benjámin. Nem ez az első eset egyébként, hogy a Bajai LC élsportolót csábítson magához. A keret tagja ugyanis Végvári Martin, felnőtt judo országos bajnokunk is.

Végvári Martin itt nyomozza a labdát

És ha már a sztároknál tartunk, a meccset sem akárki vezette, hanem Putnik Tamás a Bácskai Harsona főszerkesztője, akit legtöbben a Bajai Televízió korábbi sportszerkesztőjeként ismerhetnek. Putyó tavaly márciusban tette le a játékvezetői vizsgát, és május óta tevékenykedik a megyei bajnokság harmadik vonalában.

De visszatérve a bajai gárdára: Koch Tamás és Morvai Tamás tanítványai a szezonkezdésig a tervek szerint a Tolna, Kalocsa, Bácsalmás, Kecel , Mórágy és a Lovászhetény alakulatával fognak még megmérkőzni. A keret az edzőpáros reményei szerint a LUA-ból érkező fiatalokkal még erősödni fog.

hozzászólok