2022. 24. Timót

Közélet

Mikor indulhatnak az edzések a volt laktanyában?

Antal Tibor | 2022. Január 06. 20:51:30 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Mint fotó formájában már beszámoltunk róla, december közepére elkészült a volt vaskúti úti laktanya ebédlőjének, és kiszolgáló létesítményeinek felújítása, amely a jövőben főként küzdősportok otthona lesz, de más hasznosítása is elképzelhető, hiszen akár rendezvényeket is lehet itt majd tartani. A felújítás TOP-os pályázatból 500 millió forint Európai Uniós támogatásból valósult meg a Széchenyi 2020 kormányprogram keretében.

Bár a kivitelező már levonult, és esténként már ki is van világítva az épület, ennek ellenére még nem használható. Pedig korábban még arról szóltak az ígéretek, hogy a birkózók a decemberi műszaki átadást követően -ami már megtörtént- januártól itt kezdhetik meg az edzéseket, nem a Vasvári Pál utcában. Ezzel kapcsolatban kerestük Széll Péter alpolgármestert, hogy tulajdonképpen most mi a helyzet, és mikorra várható, hogy a régi – új épület megtelhet fiatalokkal.

– Jelenleg az eszközbeszerzések folynak, várhatóan március végén kerülhet átadásra a felújított létesítmény a használók számára. A projekt teljes befejezésének dátuma 2022. március vége. A birkózók is használni fogják, velük a használat részleteiről már az üzemeltető Baja Vagyon Zrt. fog megállapodni, mint ahogy a többi leendő bérlővel is. – tudhattuk meg az alpolgármestertől.

Jó hír, hogy az épületben mászófal is létesült, amit minden bérlő egyesület használhat majd. Feltehetően erre nagy igény lesz.

Akad még felújításra váró épület a volt laktanyánál

hozzászólok