2024. 27. Zita

Sport

Sükösd – Bácsalmás rangadó a Magyar Kupában

Antal Tibor | 2018. Július 31. 14:04:42 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Az előttünk álló hétvégén kezdődik meg a Bács -Kiskun megyei fociszezon, méghozzá a Magyar Kupa első fordulójával. Mivel a megyei I. osztályú csapatok kivételével a részvétel nem kötelező, ezért kevés alacsonyabb osztályú gárda nevével találkozhattunk a párosításnál.

 

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

A Baja környéki alakulatok közül egyedül a megyei II. osztály déli csoportjának bajnoka, a Sükösd SC indul, mely a bajnoki cím megszerzése ellenére nem vállalta a magasabb osztályt. Az ellenfelük a megyei I. osztályú Bácsalmási PVSE lesz, a mérkőzést vasárnap 17 órától a sükösdi arénában rendezik.

 

 

Nagy változás nem történt a keretben, csupán  Ferenczi Máté érkezett Nagybaracskáról a nyáron – tudhattuk meg Zsók Józseftől, a Sükösd SC játékosedzőjétől. A célkitűzéseink az idei szezonban az 1-3 helyezés. Sajnos sok problémánk van, több játékos is műtét után lábadozik. Nagyon várjuk a hétvégi kupa mérkőzést, amire az esélytelenek nyugalmával készülünk. A tisztes helytállás a cél a remek játékosokból álló Bácsalmás ellen, de ennek ellenére várjuk a szurkolókat a mérkőzésre!

 

Vanó Sándor a Bácsalmási PVSE edzője szerint szó sem lesz egyértelmű mérkőzésről.

 

– Mind a két csapat tovább akar jutni, szerintem nagyon jó meccset fogunk játszani Sükösdön, persze a várható nagy hőség rányomhatja a bélyegét az iramra. Remélem, hogy mindenki a csapat rendelkezésére fog  állni, bár azt tudni kell, hogy Sibalin Dániel vádlisérülés után lábadozik, az újak közül pedig még nem érkezett meg sokak igazolása. A korábbi bajai Knap Tamást az Újpest 2-től igazoltuk, a szabadkai Daniel Vukcovic  korábban Szekszárdon és Vecsésen játszott, Andre Ivkovic Bácsborsódról tér vissza, a nádudvari Jaksütz Róbert pedig az utolsó szezonban a Kecel keretében szerepelt, bár szinte az egész idényben sérült volt. Kecelre távozott tőlünk Nébl Martin, valamint a moravicai Nyúl Tamás is valószínűleg Kunbaján folytatja.

 

Vanó Sándor

 

– Fő cél természetesen nekünk is a bajnokság. Egy kicsit feljebb szeretnénk lépni mint tavaly, az 1 – 5. helyezés a célkitűzés, és játékban is szeretnénk fejlődni. Ezt annak ellenére nem lesz  könnyű elérni, hogy a Kecskeméti LC az NB III-ban folytatja, hiszen 14 csapatosra bővült a létszám. Ez nemcsak azért jó, mert több meccsünk lesz, hanem mert páros a létszám, és emiatt nem leszünk szabadnaposak. Az újak közül a Duna Aszfalt B csapatával biztos hogy számolnunk kell, de a Szabadszállást és a Kelebiát sem kell leírni. A hírek szerint a KHTK is jól igazolt. Sajnálom, hogy a Kunszállás nem tudta vállalni, mely több évtizedig meghatározó tagja volt a megyei I. osztálynak.

 

A kupaforduló után az augusztus második hétvégéjén a megyei I. osztályú és megyei II. osztályú bajnokság is megkezdődik. A  Bajaszentistván a megyei II. osztályban hazai pályán a tavalyi ezüstérmes Géderlak ellen fog kezdeni.

 

Csoportbeosztások

 

Megyei I. osztály: 14 csapat

 

Akasztó FC
Bácsalmási PVSE
Harta SE
Jánoshalmi FC
Kalocsai FC
Kecel FC
Kelebia KNSK
Kiskőrös LC
Kiskunfélegyházi HTK
Faddikorr-Kiskunhalasi FC
Lajosmizsei VLC
Soltvadkerti TE
Szabadszállási SE
Duna Aszfalt Tiszakécske VSE

 

Megyei II. osztály Déli csoport: 16 csapat

 

Bácsborsód SK
Bajaszentistváni SK
Borota SE
Dusnok KSE
Érsekcsanádi KSKE
Felsőszentiváni SK
Géderlaki KSE
Hajós FC
Hercegszántó FC
HÍD SC
Kunbajai SE
Mélykúti SE
Nemesnádudvari KSE
Sükösd SC
Dunagyöngye SK Szeremle
Tompa SE

 

A megyei II. osztály déli csoportjának I. fordulója

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

A megyei III. osztály déli csoportja később kezd, mivel itt csak 11 fős a létszám.

 

Megyei III. osztály Déli csoport: 11 csapat

 

Bácsbokodi SK
Dunafalva SE
Garai KSE
Kelebia KNSK II.
Kisszállási SC
Kunfehértó KSE
Madarasi SE
Rémi SZSE
Szilády RFC Kiskunhalas
Tataháza SK
Vaskúti Bácska SE

 

 

 

 


hozzászólok