2024. 19. Ivó, Milán

Sport

Suba és Geri is bronzérmes!

www.kajakkenusport.hu | 2015. Augusztus 19. 20:43:56 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A tavalyi moszkvai világbajnoksághoz hasonlóan idén is a parakenus Suba Róbert szállította a magyar küldöttség első érmét a kajak-kenu vb-ről, a kiskőrösi versenyző a VL-1-es kategóriában szerzett bronzérmet. Szintén bronzérmes lett Geri Dániel a VL-3-as kategória döntőjében, sikerével első világbajnoki érmét szerezte meg.

 

Jól kapta el a rajtot az ötös pályán Suba Róbert a legsérültebbek között, a VL-1-es kategória 200 méteres döntőjében. A magyar versenyző végig stabilan tartotta harmadik pozícióját és megismételte tavalyi eredményét. A világbajnok idén is a brazil Cardoso da Silva lett, a második helyen pedig a lengyel Tokarz futott be.

 

„A rajtot jól elkaptam, 150-ig minden rendben ment, de aztán besavasodtam és lelassult a csapásszámom. Nagyon örülök annak, hogy idén is itt lehetek és képviselhettem szűkebb hazámat, Kiskőröst. Ígérem, hogy jövőre majd visszavágok a brazil és a lengyel srácnak” – mondta Suba Róbert.

 

A kép jobb szélén Suba Róbert.

 

Még a VL-1-es kategóriánál is nagyobb csata zajlott a legkevésbé sérült paraversenyzők férfi kenus számában, VL-3 200 méteren. Másfél másodpercen belül futott be az első helyezett brazil Ribeiro da Carvalho és a bronzérmes Geri Dániel, a második pedig a brit Young lett.

 

„Úgy építettem fel a pályát, ahogy az edzőmmel, Pankovics Tiborral megbeszéltük, elégedett vagyok, mert minden megtettem, ez most erre volt elég. A rajtom talán lehetett volna erősebb, viszont annak örülök, hogy a végén még tudtam jönni a brazilra, legalább egy fél hajót hoztam rajta, de ez a végeredményen már nem változtatott – mondta Geri Dániel a célban.

Parakenus döntőket csütörtökön és pénteken is rendeznek a világbajnokságon, magyar induló több fináléban is szerepelni fog.

 

Forrás: www.kajakkenusport.hu

hozzászólok