2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Spartan Race Trifecta – szenvedélyé válik!

Beréti Bernadett | 2018. Október 14. 11:06:52 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Beréti Bernadett Fotó: Spartan Race Hun. oldal

 

A Spartan Race egy félkatonai terep akadályfutó verseny, amely a világ számos országában – így hazánkban is – népszerű versennyé nőtte ki magát. A versenyzőknek az adott távon belül jellegzetes spártai és katonai akadályokat kell teljesíteniük (pl. dárda hajítás, homokzsák cipelése, szögesdrót alatt kúszás, majomlétra, falak és palánkok megmászása….) amennyiben az akadályokat nem sikerül teljesíteni azokat 30 db speciális négyütemű fekvőtámasszal (burpee) kell kiváltani.

 

Flaisz Krisztina

 

Spartan Race távok:

Spartan Sprint: Ez a legrövidebb futam, de kezdők számára ez is nagy kihívást jelent. Átlagosan 5-10 km közötti táv nagyjából 20 akadállyal.

Spartan Super: Azok számára, akiknek jobb az állóképességük és rendszeresen sportolnak, ott a Super, ami 13-18 km és 25 körüli akadállyal zsúfolt verseny. Itt már nagyobb szintemelkedéssel is meg kell küzdeni.

Spartan Beast: Ez a legnehezebb verseny az alap futamok között, a teljesítéséhez még az edzésben lévők számára is komoly, több hónapos felkészülés kell. Itt már 20 km felett futnak a versenyzők elég komoly szintemelkedésekkel és 30-nál is több akadállyal megküzdve.

 

Mihálykövi Gyöngyi Fotó: Spartan Race Hun. oldal

 

Az idei évben, hazánkban 3 verseny került megrendezésre:

 

Spartan Sprint Nagykanizsa /táv: 8.19 km, szintkülönbség 226m, 26 akadály/

Spartan Super Várgesztes /táv: 18.2 km, szintkülönbség 537m, 28 akadály/

Spartan Beast Miskolc /táv: 28 km, szintkülönbség  1430m, 36 akadály/

 

Turáni Zoltán

 

Spartan Race Trifecta: Akik egy naptári éven belül teljesítik mind a három távot megszerzik az úgynevezett trifecta érmet. Minden célba érkezés során a versenyzők megkapják a táv finisher érmét és mellé egy 1/3 trifecta érmet a táv színével, így a három táv teljesítése után saját magának összeállíthat plusz egy érmet: a trifectát. Ezen kívül létezik regionális trifecta felvarró is, ezt akkor kapja meg a versenyző, ha mind a három távot egy országon belül teljesíti.

 

 

 

Baja és környékéről az idei évben 5 férfi és 3 hölgy szerezte meg a Spartan Race Trifecta érmet és a Spartan Race regionális felvarrót. Teljesítményük kimagasló és több hónapos kemény felkészülésüket városunk sportklubjaiban dolgozó edzők segítették.

 

Cseho- Kovács Roland Fotó: Spartan Race Hun. oldal

 

Spartan Trifecta tagok:

 

Mihálykövi Gyöngyi (Sugó Fitness)

Beréti Bernadett, Huber Gábor (Cseri Tamás Cross Fitness)

Turáni Zoltán (BWS Gym Kanizsai Árpád, Cross Fitness Ma-Mi, Koko Gym)

Flaisz Krisztina, Cseho-Kovács Roland, Cseho – Kovács Szabolcs, Vámos Ádám (Cross Fitness Ma-Mi)

Huber Gábor részt vett a Spartan Race Európa bajnokságon is, amelynek sikeres teljesítésével kvalifikálta magát a november elején Spártában megrendezésre kerülő Spartan Race Trifecta világbajnokságra.

 

Huber Gábor

 

A Spartan Race trifecta és regionális trifecta teljesítéséhez gratulálunk és további eredményes versenyt kívánunk sportolóinknak. Aroo!!!

 

 


hozzászólok