2024. 28. Valéria

Sport

Rónai Sándorról nevezik el a műfüves pályát

Antal Tibor | 2016. Június 01. 12:07:17 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Rónai Sándor 1947 – 2011 Fotó:Rónai Sándor emlékoldal

 

 Az egykori kiváló labdarúgóedzőről Rónai Sándorról nevezik el Baján a Petőfi-szigeti új nagyméretű műfüves focipályát.  Rónai Sándor volt a trénere annak a csapatnak, mely a 80-as évek elején kiharcolta az NB II-es szereplést, és az utánpótlás nevelés szakmai irányításában is meghatározó szerepet játszott hosszú ideig. Mondhatni élete volt a labdarúgás, a környékben is több klubnál tevékenykedett

 

A Bajaszentistván az összes tavaszi hazai mérkőzését a szigeti műfüvesen játszotta


Bár a város december közepén vette át a pályát a kivitelezőtől, és azóta használják is a labdarúgók, hivatalos átadó ünnepségre eleddig nem került sor. Ezt fogják pótolni június 11-én szombaton, amire a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselői, és az FTC „öregfiúk” labdarúgócsapata is meghívást kapott.

 Délelőtt 10 órától a Vasvári Pál utcai focipályán rendezik meg a  Rónai Sándor Utánpótlás Emléktornát, melynek eredményhirdetésére 15:15-kor már a Rónai Sándor pályán (Petőfi-sziget) kerül sor, ahol utána leleplezik az edző emléktábláját. 17:00 óratól a BSK öregfiúk – FTC öregfiúk  labdarúgó mérkőzés koronázza meg az átadási ünnepséget.

A Fradi öregfiúk bő kerete:

 

Nagy Gábor, Ulicska Zoltán, Kollár József (kapusok), Szűcs Mihály, Telek András, Dejan Mliovanovics, Keller József, Deszatnik Péter, Zoran Kuntic, Bubcsó Norbert, Schultz Levente, Lisztes Krisztián, Holló Richárd, Szkukalek Igor, Szeiler József, Wukovics László, Szenes Sándor, Szekeres Tamás, Rab Tibor, Pogány László, Kincses Sándor, Dzurják József, Koch Róbert, Takács László, Mucha József, Bánki József, Horváth Péter, Topor Antal, Fischer Pál, Kriston Attila, Márkus Tibor, Balog Zoltán, Bojan Lazics, Palásthy Norbert, Dukon Béla (mezőnyjátékosok).

hozzászólok