2024. 25. Márk

Sport

Remek szezont zárt a BNKK U12-es csapata

BNKK | 2018. Június 05. 12:48:51 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Nagyon jól szerepelt a Bajai Női Kosárlabda Klub gyermek csapata a 2017/2018-as bajnoki évadban. A 4 fordulóból álló alapszakaszt 3 győzelemmel és 5 verséggel zárták. A csapat azonban nem lehet elégedetlen, hiszen ebben a korosztályban a versenyeztetés még nincs fiú-lány kategóriára bontva, így a BNKK gárdájának csupán egy alkalommal volt lehetősége lányok ellen játszani. A verseny során végig az A és a B csoport között ingáztak, így az alapszakasz lezártjával a felsőházban tudták folytatni a küzdelmet.

 

A csapat tagjai: Farkas Lili, Fercsák Sára, Fleckenstein Kata, Forrás Kinga, Halmágyi Kitti, Janák Boglárka, Kazy Kamilla, Kovács Brenda, Logó Adél, Negele Luca, Orsós Dominika, Purger Vivien, Varnyú Leila, Vida Hédi.

 

A felsőházi 9 csapat közül még mindig csak egyetlen leány csapat volt a mieinken kívül, így továbbra is fiú csapatok ellen küzdhettek az országos döntőbe jutásért.  Az újabb 3 fordulóból álló rájátszást 3 győzelemmel és 3 vereséggel zárta az alakulat, így első leány csapatként jutottak be az ország legjobb 8 csapata közé.

 

 

Az országos döntőt Debrecenben rendezték. Az új rendszer szerint nem egyesületi csapatok szerint versenyeznek a gyermekek, hanem a Jamboree-ra bejutott csapatok játékosait a mérkőzések előtt összekeverik, így a játékosok a nap folyamán új csapattársakkal játszanak.  A műsorrendből fakadóan az eseményre érkező csapatok közül nem hirdethető egyértelmű győztes. Ezzel segítve, a rendezvény játékos körülmények közti lebonyolítását, teljesítve a Jamboree szervezői által kitűzött célokat.

 

 

 

Idén is megrendezésre került a 2006-ban születettek Megyeválogatott Tornája Szolnokon. 6 megye legjobbjai küzdöttek meg a bajnoki címért. A bajai gárdából Purger Vivien, Forrás Kinga, Orsós Dominika, Kazy Kamilla, Janák Boglárka és Kovács Brenda is helyet kapott a Bács-Kiskun megye válogatott csapatában. A Kucsora Réka és Gereben Tamás által vezetett válogatott remekül szerepelt a tornán, 3/3-as mutatóval zárta a tornát, így sikerült megvédeniük megyénk bajnoki címét.

 

A 6 megye legjobbjai között hirdettek All-star csapatot, ahol helyett kapott a Bajai NKK irányítója, Kovács Brenda is.

 

 

Kucsora Réka, edző értékelése:

 

Nagyon büszke vagyok a lányokra, a kitűzött célt sikerült elérnünk. A lányok tisztában vannak vele, hogy a rengeteg munka meghozza gyümölcsét, és ez ismét beigazolódott, újra ott lehettünk az ország legjobb csapatai között. Sikerült egy szuper csapattá kovácsolódnunk, tudtak egymásért küzdeni a lányok, így sikerült a szezon során több ki-ki meccset is a javunkra fordítani. Rengeteget kell még dolgoznunk, de úgy érzem nagyon jó úton indultunk el. Mindenkinek köszönöm kitartását, a szülőknek a rengeteg segítséget, remélem a jövőben is sikerül további eredményes szezonokat zárnunk.

 

 

 


hozzászólok